KKTC'de Porche arabası olanlar bile yardım başvurusu yaptı

KKTC'de özel sektörde çalışan 60 bin kişiye verilen 1.500 TL destek için başvuru yapanlar arasında lüks araç sahiplerinin de olması tepkilere neden oldu. KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu bu duruma isyan ederek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Lüks arabaları olan da başvurdu

Koronavirüs nedeniyle zor durumda olan vatandaşlarına yardım etme kararı alan KKTC hükümetinde ilginç bir durum yaşanıyor. Özel sektörden 60 bin kişiye verilmesi kararlaştırılan 1.500 TL'lik yardım başvurusuna aralarında lüks araçları bulunanların da başvurması tepkilere neden oldu. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümeti corona virüs (Covid-19) nedeniyle özel sektör çalışanı yaklaşık 60 bin kişiye, bin 500 TL'lik yardım yapma kararı aldı.

Hükümetin aldığı yardım kararına durumu iyi olan kişilerin de başvurduğu ortaya çıktı, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu isyan etti.

Dağıtılması planlanan kaynağın sınırlı olduğunu ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, "Çalışanlara dağıtılma kararı alınan bin 500 TL'lik katkıdan Porcheleri ve Mercedesleri olanların da istediğini" söyledi.

"Anlayış, devletten ne koparırsam" diyen Sucuoğlu, "Mercedes'leri, Porsche'leri var, ama bin 500 TL'ye tenezzül ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Yorumlar