Mustafa Akıncı KKTC hakkında ne dedi?

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın tepki çeken sözleri merak konusu oldu. Siyasi partiler neden Mustafa Akıncı'ya tepki gösteriyor?

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Akıncı ne dedi?

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın tepki çeken sözleri nelerdir, neden tepki çekiyor? Mustafa Akıncı KKTC hakkında neler söylerdi, sözleri nelerdi?

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, 6 Şubat 2020 tarihli The Guardian gazetesine verdiği röportajda tepki çeken ifadeler kullanmıştı. 

Akıncı, Kıbrıs adasındaki sorunla ilgili sorulan sorular üzerine ve verdiği cevaplarda tepkilere neden açıklamalarda bulunmuştu.

Mustafa Akıncı Ada'da federal bir çözüme tez zamanda varılmadığı takdirde bölünmüşlüğün kalıcı hale geleceğini ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara ile Lefkoşa arasındaki ilişkiyi "ana vatan-yavru vatan" olarak tanımlamasına katılmadığını belirten Akıncı, Türkiye ile "bağımsız ve kardeşçe" ilişkiler istediğini vurgulamıştı.

Akıncı, KKTC'nin, Türkiye'ye ekonomik bağımlılığını azaltması için daha fazla şey yapması gerektiğini, bunun için de Güney Kıbrıs'ın desteğine ihtiyacı olduğunu savunmuştu.

Ada'nın kuzeyinin "Kırım tarzı ilhak ihtimali" sorusunu "korkunç" ifadesiyle cevaplayan Akıncı, bunun Türkiye'nin çıkarlarına da aykırı olduğunu söylemişti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Suriye'deki Fransız mandasına bağlı Hatay Cumhuriyeti'nin 1939'da referandumla Türkiye'ye bağlanmasını kabul eden Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'e atıfta bulunarak, "İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım." ifadesini kullanmıştı.

 

Yorumlar