KKTC konusunu eleştiren AB'ye tepki

AK Parti'li Çelik'ten KKTC'nin TDT'ye gözlemci üye olmasını eleştiren AB'ye tepki: "AB tarafından KKTC'nin TDT'ye gözlemci üye olmasına ilişkin yapılan açıklama haksız ve ikiyüzlü bir açıklamadır"

Google Haberlere Abone ol
KKTC konusunu eleştiren AB'ye tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Avrupa Birliği (AB) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) gözlemci üye olmasına ilişkin yapılan açıklama haksız ve ikiyüzlü bir açıklamadır." ifadesini kullandı.

Çelik, sosyal medya hesabından, KKTC'nin TDT'ye gözlemci üyesi olmasına AB'den gelen eleştirilere ilişkin açıklama yaptı.

"AB tarafından KKTC'nin TDT'ye gözlemci üye olmasına ilişkin yapılan açıklama haksız ve ikiyüzlü bir açıklamadır. AB Kıbrıs konusunda Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi peşinde sürüklenmektedir." değerlendirmesinde bulunan Çelik, bu açıklamaların yok hükmünde olduğunu vurguladı.

Ömer Çelik, şunları kaydetti:

"Kıbrıs Türkleri uluslararası toplumun saygın bir üyesidir. KKTC'nin TDT'ye gözlemci üye olması doğru ve son derece doğal bir durumdur. AB'nin KKTC'yi yok saymaya çalışan tutumu tarihi ve siyasi açıdan ilkesiz bir yaklaşımdır. Cumhurbaşkanı'mızın son olarak TDT toplantısında vurguladığı gibi KKTC'nin hak ve menfaatlerini her zeminde savunmaya devam edeceğiz."

Yorumlar