KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı Derinya Sınır Kapısı'nı ziyaret etti

GAZİMAĞUSA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakerelerinde güven artırıcı önlemler kapsamında açılması planlanan Derinya Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.Cumhurbaşkanı Akıncı,...

Google Haberlere Abone ol
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı Derinya Sınır Kapısı'nı ziyaret etti

GAZİMAĞUSA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakerelerinde güven artırıcı önlemler kapsamında açılması planlanan Derinya Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Gazimağusa'daki Derinya Sınır Kapısı'nda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Lefke'de Aplıç ve Mağusa’da Derinya bölgesinde geçiş kapılarının açılması yönündeki kararın Kıbrıs Rum kesimi ile Mayıs 2015’te alındığını hatırlatan Akıncı, kararın üzerinden neredeyse 3 yıl geçtiğine işaret etti.

Akıncı, Derinya ve Aplıç’ta Kıbrıs Türk tarafının üzerine düşen yol yapım çalışmasını tamamladığını, eksik olan kısmın ise kimlik ve gümrük kontrolünü yapacak personellerin kullanacağı kabinler ve buna bağlı altyapıların olduğunu vurguladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiadis, Kıbrıs müzakerelerinde Mayıs 2015'te güven artırıcı önlemler kapsamında vardıkları mutabakat çerçevesinde Gazimağusa kentindeki Derinya ve Lefke'deki Aplıç sınır kapılarının açılmasını kararlaştırmıştı.

Yorumlar