KKK personeline ilişkin darbe girişimi davası

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 150 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi - Davanın öğleden sonraki bölümünde sanıklar eski Üsteğmen Işık ile astsubaylar Kaykaç, Gürcan ve Önal savunma yaptı

Google Haberlere Abone ol
KKK personeline ilişkin darbe girişimi davası

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümü, sanık eski Üsteğmen Ahmet Fazıl Işık'ın savunmasıyla başladı.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da evinde bulunduğu sırada Yüzbaşı Bahtiyar Kılıçaslan'ın kendisini arayarak karargaha gelmesini istediğini belirten Işık, akşam saatlerinde birliğine gittiğini söyledi.

Kılıçarslan'ın kamuflajlı olmasını istediğini, bunun üzerine arkadaşının eğitim elbisesini giydiğini anlatan Işık, daha sonra odasından ayrıldığını kaydetti.

Karşılaştığı Binbaşı Fikri Pehlivanlı'nın 2 Nolu Nizamiye'ye gitmesi için emir verdiğini savunan Işık, albaylar Hasan Yılmaz ve Erkan Erol'un buradaki askerleri rastgele kışla çevresine gönderdiğini anlattı.

Nizamiye bölgesinde kargaşanın hakim olduğunu dile getiren Işık, daha sonra gittiği otoparkta uzun süre beklediğini, bu sırada silah alanları gördüğünü ancak kendisinin bu yönde bir eyleminin olmadığını öne sürdü.

Üzerine atılı suçların hiçbirisini işlemediğini savunan Işık, "Telefonumun incelenmesinde 'kakao talk' adlı yazışma programın yüklü olduğu tespit edilmiş, daha önce yapılan savunmalarda bu programla ilgili hususlar detaylı bir şekilde açıklandığından konu hakkında açıklama yapmak istemiyorum. Ben darbeci değilim, FETÖ ile herhangi bir irtibatım yoktur, öncelikle tahliyemi dava sonunda da beraatime karar verilmesini talep ediyorum." dedi.

- İfadelerini kabul etmedi

Sanık eski Astsubay Ayhan Kaykaç da hazırlık aşamasında emniyet ve savcılıkta verdiği ifadeleri kabul etmediğini, mahkeme huzurunda yapacağı savunmanın esas alınmasını istedi.

Kaykaç, darbe girişiminin olduğu gün saat 22.00 sıralarında amiri Yavuz Sezer'in kendisini arayarak terör saldırısı olduğunu, kamuflajlı şekilde mesaiye gelmesini emrettiğini iddia etti.

Saat 23.46'da 2 Nolu Nizamiye'den kışlaya giriş yaparak odasına geçtiğini anlatan Kaykaç, bu sırada Başbakan Binali Yıldırım'ın darbe girişimine karşı açıklamalarını izlediğini söyledi.

Bunun üzerine kanunsuz bir eylemde yer almamak için sabah saatlerine kadar Binbaşı Fatih Demir, astsubaylar Ali Gürcan ve Volkan Önal ile odada kaldıklarını öne süren Kaykaç, daha sonra kışladan ayrıldıklarını ifade etti.

Sanık eski Astsubay Ali Gürcan ise 15 Temmuz'da emir komuta zinciri içerisinde mesaiye geldiğini, gece boyunca odasında kaldığını iddia etti.

Darbe girişiminden iki hafta sonra tutuklandığını, bu süre zarfında kaçma imkanı olmasına rağmen suçlu olmadığı için böyle bir teşebbüste bulunmadığını öne süren Gürcan, "Eğitim kıyafetleriyle kışlaya giriş yaptığım hususunu ve kışlanın çeşitli yerlerinde görüldüğüme ilişkin görüntüleri kabul ediyorum. Suç işlemedim, darbeye katılmadım, beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Sanık Astsubay Volkan Önal'ın da savunmasını alan mahkeme, duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi.

Yorumlar