Kızkalesi, Plaj Voleybolu Dünya Turu'na hazır

- FIVB tarafından düzenlenen organizasyonun 3 yıldızlı ayağının yapılacağı Mersin'in ünlü turizm merkezi Kızkalesi'nde hazırlıklar tamamlandı

Google Haberlere Abone ol
Kızkalesi, Plaj Voleybolu Dünya Turu'na hazır


MERSİN (AA) - Uluslararası Voleybol Federasyonunca (FIVB) düzenlenen Plaj Voleybolu Dünya Turu'nun 3 yıldızlı ayağına ev sahipliği yapacak Mersin'deki Kızkalesi'nde hazırlıklar tamamlandı.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Erdemli ilçesindeki Kızkalesi'nin plajında 2-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek organizasyon için yoğun çalışmalarda sona gelindi.

Hazırlıkları yerinde inceleyen Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj ve Kar Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana kadar turnuva için 40 ülkeden başvuru yapıldığını, 102 takımdan 204 sporcunun Akdeniz'in kıyısında ter dökeceğini belirtti.

Değirmenci, kadınlarda 22, erkeklerde 32 takımın elemelere katılacağını ifade ederek, "Turda sekizer takım ana tabloya katılma hakkına sahip olacak. 6 Mayıs'ta da yarı final ve final maçlar yapılacak. Toplam 6 sahada mücadelelerin yapılacağı turun final maçı Uluslararası Voleybol Federasyonunun YouTube kanalından canlı yayınlanacak." dedi.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop da Kızkalesi'nin organizasyonla birlikte turizm sezonuna iyi bir başlangıç yapacağını vurgulayarak, "Kızkalesi'ndeki esnafımız da tüm hazırlıklarını tamamladı. Etkinliğe, dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda derece yapmış ünlü sporcular katılacak." diye konuştu.

Yorumlar