Kızının dönmesini 19 yıldır bekliyor

- Aydın'da yaşayan Huriye Tanışık, 1997 yılından beri haber alamadığı kızı Filiz Hanım Tanışık'a kavuşmayı 19 yıldır bekliyor

Google Haberlere Abone ol
Kızının dönmesini 19 yıldır bekliyor

AYDIN (AA) - Karacasu ilçesinde yaşayan Huriye Tanışık, 1997 yılından beri haber alamadıkları kızı Filiz Hanım Tanışık'a kavuşmak için umutlu bekleyişini 19 yıldır sürdürüyor.

Alınan bilgiye göre, ilçede tütüncülük yaparak geçimini sağlayan Huriye ve Selahattin Tanışık çifti, 1997 yılında, tarladan geri döndüklerinde kızları Filiz Hanım Tanışık'ı evde bulamayınca polise başvurdu. Aradan geçen yıllarda aile fertleri ve komşularının ifadesi alındı, fakat Tanışık ailesinin kazılarına ait bir iz bulunamadı.

Anne Huriye Tanışık gazetecilere yaptığı açıklamada, 1997'de 24 yaşında olan kızının "sağ" ya da "ölü" bir haberini beklediğini, evlat hasretinin kendisini çok yorduğunu ifade etti.

Bugüne kadar kızını gören birisinin çıkmadığını belirten Tanışık, şunları kaydetti:

"Umudumu hala kaybetmedim. Kızımın bulunması için yetkililerden yardım istiyorum. Ben kızımın yaşadığına inanmak istiyorum. Kızımın yerini bilen insanlık namına bize haber versin. Bir annenin 19 yıllık evlat hasretinin dinmesine yardımcı olsun. Kızım kaybolduğu dönemde sevdiği çocukla nişanlanmıştı. Kendi isteğiyle mi gitti yoksa zorla mı kaçırıldı bilmiyoruz. Başına ne geldi haberimiz yok. Babasından çekinip gelmiyor olabilir. Ama babası dört yıl önce vefat etti. Ben de hastayım. Eğer hayatta ise her ne şartta olursa olsun kucaklamaya, bağrımıza basmaya hazırım."


Yorumlar