Kızılay Kadın Kollarından Halep'e yardım çağrısı

- Türk Kızılayı Genel Sekreteri Genç: - "Türk Kızılayı olarak 'Görmezden Gelmeyin' kampanyamız ile hayırsever halkımızdan Halep için destek istedik. 2868'e Halep yazıp SMS gönderilerek, kizilay.org.tr üzerinden ve 168 çağrı merkezinden bağış yapılabiliyor"

Google Haberlere Abone ol
Kızılay Kadın Kollarından Halep'e yardım çağrısı

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ayşegül Genç, "Görmezden Gelmeyin" kampanyası ile Halep için destek istediklerini belirterek, 2868'e Halep yazıp SMS gönderilerek, kizilay.org.tr üzerinden ve 168 çağrı merkezinden bağış yapılabildiğini belirtti.

Kızılay Kadın Kolları, Ayşegül Genç'in başkanlığında Halep için yapılabilecekleri konuşmak için bir araya geldi.

Genç, yaptığı konuşmada, Kızılay Genel Başkan Kerem Kınık ve Kızılay ekiplerinin Suriye sınırından İdlib'e geçtiğini hatırlatarak, 40 otobüslük bir koridor oluşturularak İdlib'e getirilenler olduğunu söyledi.

Yaşananların içler acısı olduğunu ifade eden Genç, acıyı hafifletmek konusunda Türkiye'nin üzerine düşeni yapmaya çalıştığını dile getirdi.

Genç, AFAD ile birlikte Kızılay ekiplerin yaklaşık 80 bin çadırlık bir çadırkent kurmaya hazırlıklı olduğunu, bin kişilik yemek çıkarma çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Şu anda kurulmuş bir kamp bulunmadığını ancak İdlib'te bir kamp kurma çalışması yürütüldüğünü bildiren Genç, "Türk Kızılayı olarak 'Görmezden Gelmeyin' kampanyamız ile hayırsever halkımızdan Halep için destek istedik. 2868'e Halep yazıp SMS gönderilerek, kizilay.org.tr üzerinden ve 168 çağrı merkezinden bağış yapılabiliyor." dedi.

- Çalışmalar

Verilen bilgiye göre, Suriyelilere yönelik 5 yılı aşkın süredir insani yardım çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı, Halep'te ateşkesin ilan edilmesinden sonra harekete geçti. Türk Kızılayı, bölgeden ayrılacak olanlara güvenli bölge olan İdlib'te yardım edecek.

Türk Kızılayının Halep'ten ayrılmak zorunda kalanların barınma, gıda ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlıkları ve İdlib'te kurulacak 50 bin kişilik çadırkentin fizibilite çalışmaları tamamlandı.

"Görmezden Gelmeyin" kampanyası kapsamında 2868'e Halep yazıp SMS gönderilerek, kizilay.org.tr üzerinden,168 çağrı merkezinden ve tüm bankalardaki Kızılay hesaplarından bağış yapılabiliyor.


Yorumlar