Kızılay İyilik Koşusu için imzalar atıldı

- Türk Kızılayı, Atletizm Federasyonu ve Olimpik Paralimpik Sporcular Kulübü Derneği, Kızılay İyilik Koşusu için iş birliği protokolü imzaladı

Google Haberlere Abone ol
Kızılay İyilik Koşusu için imzalar atıldı

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı'nın ikinci kez düzenleyeceği Kızılay İyilik Koşusu'na ilişkin iş birliği protokol imzalandı.

15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen imza törenine Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Olimpik Paralimpik Sporcular Kulübü Derneği'ni temsilen Nazmi Avluca ve milli sporcular Bahri Tanrıkulu ile Rıza Kayaalp katıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, imza töreni öncesinde yaptığı açıklamada Kızılay İyilik Koşusu'nu geniş katılımla gerçekleştireceklerini söyledi.

Koşunun sadece spor ve yarışmanın ötesinde anlamlarının olduğunu belirten Kınık, "Bu koşudan elde edeceğimiz gelirlerle aynı zamanda iyilik yapıyoruz. Kızılay'ın devam eden yardım projesine sporcularımız, profesyonel ve amatör olarak destek veriyor. Sevgi bohçasıyla yeni doğmuş bebeklere destek oluyorlar. Mültecilerin dramlarına merhem oluyorlar. Dolayısıyla bu iyilik koşusu yarış ama aynı zamanda da iyilik biriktirmek için farklı bir imkan." diye konuştu.

Kızılay İyilik Koşusu projesinde yer almalarının atletizm için onur olduğunu ifade eden Çintimar, herkesi iyilik koşusuna davet etti.

Türk Kızılayı'nın insanların ihtiyaç duydukları zor zamanlarda yanlarında olduğunu dile getiren Nazmi Avluca da "İyilik koşusuyla halkımızda farkındalık oluşturmak istiyoruz." dedi.

30 Ekim Pazar günü düzenlenecek Kızılay İyilik Koşusu'ndan elde edilen gelir, "Sevgi Bohçası", "Özel Eğitim Sınıfları" ve "Aşevi" projelerine aktarılacak.


Yorumlar