Kızılay, fitre ve zekatları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

- Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık: - "Zekat, fitre ve fidyesini Kızılay'a veren vatandaşlarımızın emanetlerini, dini kurallara uygun olarak yurt çapına yayılmış hizmet ağımızla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Kızılay, fitre ve zekatları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, zekat, fitre ve fidyesini Kızılay'a veren vatandaşların emanetlerini, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını bildirdi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, "Ramazanı Bu Hilalin Altında Paylaşalım" sloganıyla yürütülen ramazan kampanyası kapsamında binlerce ihtiyaç sahibine yardım ulaştıran Kızılay, hayırseverlerin fitre, fidye ve zekatlarını da kabul ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kerem Kınık, ramazanın son haftasına girdiklerini hatırlatarak, vatandaşların verecekleri fitre, fidye ve zekatlarla binlerce ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürebileceğini kaydetti.

Türkiye'de geleneksel olarak zekat vermenin ramazan ayında yoğunlaştığını belirten Kınık, "Zekat, fitre ve fidyesini Kızılay'a veren vatandaşlarımızın emanetlerini, dini kurallara uygun olarak yurt çapına yayılmış hizmet ağımızla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

- 50 milyon yardım yapılması planlanıyor

Kızılay şubeleri ve temsilcilikleri tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara yaklaşık 50 milyon lira yardım yapılması planlanıyor. Yardım kapsamında toplam 143 bin aileye, yaklaşık 715 bin kişiye nakit yardımı yapılmış olacak. Her aileye 350 liralık ödeme yapılıyor. Zekat, fitre ve fidyelerini Kızılay'a bağışlamak isteyen hayırseverler bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Kızılay şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanabilecek.

Fitre ve fidyesini kolay yoldan vermek isteyenler tüm operatörlerden ramazana özel kullanıma sunulan 2668 numaralı SMS hattına "fidye" veya "fitre" yazarak attığı mesaj için 19 liralık bağış yapabiliyor. Ayrıca App Store'da Kızılay mobil bağış uygulaması da açıldı. Uygulamayı mobil cihazlarına indiren vatandaşlar Kızılay'a bağış yapabilecek.

Yorumlar