Kızılay 3 bin TL nakit yardımı kimler alabiliyor? Başvuru nasıl yapılır?

Kızılay 3 bin TL nakit yardımından kimler faydalanabiliyor, nasıl ve nereden alınıyor, başvuru için ne yapmak gerekiyor soruları cevap arıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kızılay 3 bin TL nakit yardımı kimler alabiliyor?

Kızılay 3 bin TL nakit yardımı kimler alabiliyor? Kızılay nakit para desteği için başvuru yapmak gerekiyor mu veya nereye, nasıl başvuru yapmak gerekiyor? Bu ve buna benzer sorular son günlerde başta deprem bölgesindeki insanlar olmak üzere birçok kişi tarafınadn merakla soruluyor. 

KIZILAY 3 BİN TL NAKİT YARDIMI KİMLER ALABİLİYOR?

Kızılay, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ihtiyaç sahibi afetzede hanelere yönelik Nakdi Destek Ödemesi adı altında bir yardım programı başlattı. Bu program, Şubat 2023'te gerçekleşen depremlerin etkisiyle zarar gören hanelere destek olmayı hedefliyor. Depremzedeler, yardımdan faydalanabilmek için detayları öğrenmek istiyor. AFAD'ın belirlediği kriterlere göre, bina hasar durumu "orta ve üstü" olarak tespit edilen haneler, Bakanlığın verileri ışığında yeniden incelendi. Yapılan analizler sonucunda 151 bin hanenin verilerine ulaşıldı. Kadınlar, çocuklar ve engelliler gibi en kırılgan gruplara mensup ihtiyaç sahipleri de 15 farklı sosyal yardım türüne göre analiz edildi ve ödeme planında öncelik sıralaması yapıldı.

Kızılay tarafından sunulan bu yardımın süresinin başlangıçta 2 ay olması planlanmış olsa da, şu anda sürenin uzatılması ve kapsamın genişletilmesi üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Proje, Mayıs ayının ortasında sona erecektir. Kızılay'ın 168 çağrı merkezi veya "biz.kizilaykart.org" internet sitesi üzerinden bu projeye ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak mümkündür.

Kızılay Biz yardımından faydalanabilmek için aşağıdaki şartları sağlamak gerekmektedir:

  • Depremzedelerden olmanız gerekmektedir.
  • Deprem öncesinde sosyal yardımlardan yararlanan ve deprem bölgesinde ikamet eden kişiler öncelikli olarak değerlendirilmektedir.
  • Evleri tamamen yıkılan veya hasar gören kişiler de yardımdan faydalanabilir.
  • Deprem felaketi nedeniyle mağdur olan kişiler de Nakdi Destek Ödemesi'nden yararlanabilir.

Kızılay'a başvuruda bulunmak için herhangi bir başvuru yapmanıza gerek yoktur. İhtiyaç sahibi aileler, SMS yoluyla miktarın yatırıldığı hakkında bilgilendirilir ve destek tutarını T.C. kimlik numaralarıyla Halkbank üzerinden tek seferde çekebilirler. Nakdi yardımla ilgili işlemler, Kızılaykart platformu üzerinden takip edilebilir

Yorumlar