Kızı PKK'dan kurtarılan anne: Devletimiz adeta toprak altındaki kızımı çıkardı

HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki bekleyişini sürdürürken Bakan Soylu'dan müjdeli haberi alan anne Hüsniye Kaya, "Devletimiz güçlüdür. Diyarbakır annelerinin eylemi boş değil. Devletimiz adeta toprak altımdaki kızımı çıkardı" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kızı PKK'dan kurtarılan anne: Devletimiz adeta toprak altındaki kızımı çıkardı

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan bir anne daha güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucunda evladına kavuşmanın sevincini yaşıyor.

ANNELERİN EVLAT ZAFERİ

HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos'ta HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan Anne Hacire Akar'ın uğraşları sonuç vermiş, anne Akar oğlu Mehmet Akar'a 24 Ağustos tarihinde kavuşmuştu. Anne Hacire Akar'ın çabaları sonucunda evladına kavuşması yüreği evlat acısıyla yanan ailelere de örnek oldu. Akar'ın mücadelesinden etkilenen Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer, 3 Eylül'de HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem başlattı. Üç ailenin katılımıyla başlayan oturma eylemine katılan ailelerin sayısı gün geçtikçe arttı. HDP İl Başkanlığı önündeki ailelerin sayısı artmaya başlayınca cesaret alan evlatlarda bir bir ailelerine geri dönmeye başladı. Mehmet Akar'ın ardından Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinden 4 yıl önce 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Cafer Ceylan için 8 Ekim'de oturma eylemine katılan Hatice Ceylan da 10 Aralık'ta evladına kavuştu.

BAKAN SOYLU ARAYARAK MÜJDELİ HABERİ VERDİ

Ailelerin bir bir evlatlarına kavuşması Diyarbakır annelerine umut aşılarken bekleyen annelerden Hüsniye Kaya'ya da müjdeli haber verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya annelerin evlatlarına kavuşması için her türlü desteği verilmesi yönündeki talimatının ardından çalışmalar yoğunlaştırıldı. Jandarma, Emniyet ve ilgili kurumların ortak çalışmaları neticesinde Hüsniye Kaya'nın kızı Mekiye Kaya, terör örgütü PKK'nın Irak'taki kamplarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

İçişleri BakanI Süleyman Soylu, evlatlarından gelecek haberi dört gözle bekleyen Kaya ailesini telefonla arayarak durumu bildirdi. Kızlarının kurtarıldığı haberini alan Kaya ailesi büyük mutluluk yaşadı. Kızlarına kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşayan anne Hüsniye Kaya gazetecilere konuştu. Dün akşam İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisini telefonla arayarak kızının güvenlik güçlerine teslim olduğu müjdesini verdiğini söyledi.

Bakan Soylu'nun kendisine "Gözün aydın, kızın gelip, teslim oldu. Yarın kızına kavuşursun." dediğini ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Allah onun ne muradı varsa versin. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, ömrü uzun olsun. Onlar olmasaydı kızıma kavuşamazdım. 14 yaşında gitti, 5 yıl aradan geçmişti. Sürekli dışarıda kızımı arıyordum. Sevinçten az kaldı kalbim duracaktı. Hem ağladım hem çok sevindim, çok mutluyum. Mekiye olmadığı için çok zor günler geçirdim. Her gün ağlıyordum. Kızıma kavuşacağıma inanmıyordum. Her namaz kıldığımda kızımın gelip teslim olması için dua ediyordum. Çok şükür öyle de oldu."

DEVLET TOPRAK ALTINDAKİ KIZIMI ÇIKARDI

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine destek vermeye devam edeceğini vurgulayan Kaya, "Çünkü onların da benim gibi içi kan ağlıyor. Çocukları dağda olan tüm annelerin gelip oturma eylemine katılmasını istiyorum. Korkmasınlar, gelsinler. Devletimiz güçlüdür. Diyarbakır annelerinin eylemi boş değil. Devletimiz adeta toprak altımdaki kızımı çıkardı." ifadelerini kullandı.

Baba Hüseyin Kaya, dün akşam kızının geldiği haberini aldığını ve çok mutlu olduğunu belirtti.

"Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin, yoksa biz bulamazdık." diyen Kaya, şunları kaydetti:

"'Akşam Sayın Süleyman Soylu telefonla aradı, 'Gözün aydın, kızına kavuşacaksın' dedi. Çok sevindik. Bu annelerin eylemi boşa değil. Eşim gitmeseydi, kızım gelmezdi. Devletimiz baba devlettir, herkese yardımcı oluyor. Cumhurbaşkanımız gibi biri Türkiye'ye gelmedi. Herkese yardımcı oluyor. Devletimiz sağ olsun var olsun. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz."

Yorumlar