Kıvılcım'a Avrupa Şampiyonası taktikleri antrenör eşinden

- Milli atlet Kıvılcım Kaya Salman, antrenörü ve aynı zamanda eşi Tayfur Salman'ın taktikleriyle Avrupa Şampiyonası'nda finalde yarışmayı hedefliyor - Milli çekiççi Kıvılcım: "Antrenörüm ama aynı zamanda eşim olan Tayfur Salman'ın büyük destekleri var. Hem evde, hem de antrenman alanında kendisi benim hayatımda önemli bir yere sahip" - "Büyük ihtimalle final biletini alırım diye düşünüyorum. Finalde yarışan her atlet madalya adayıdır" - Milli Takım Antrenörü Tayfur Salman: "Öncelikli hedefimiz Berlin'de finalde yarışmak. Finalden sonra sürpriz olacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Kıvılcım'a Avrupa Şampiyonası taktikleri antrenör eşinden


ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Almanya'nın başkenti Berlin'de 7-12 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda mücadele edecek milli çekiççi Kıvılcım Kaya Salman, finalde yarışmanın kendisi için öncelikli bir hedef olduğunu söyledi.

Milli atlet Kıvılcım, Ankara Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM), eşi ve aynı zamanda antrenörü olan Tayfur Salman ile hazırlıklarını sürdürüyor.

Kıvılcım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Berlin'de ikinci kez büyüklerde Avrupa Şampiyonası tecrübesi yaşayacağını ifade etti.

Yarışmak için sabırsızlandığını dile getiren 26 yaşındaki milli sporcu, "Antrenörüm ama aynı zamanda eşim olan Tayfur Salman'ın büyük destekleri var. Hem evde, hem de antrenman alanında kendisi benim hayatımda önemli bir yere sahip. Benim en iyisi olabilmem için çok çalışıyor ve emek veriyor. Ben de onun emeklerinin karşılığını vermek için canımı dişime takıyorum. Ortada bir emek var. Bunların karşılığını verebilmek için çalışıyorum. Umarım herşey çok iyi olur." diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez eşiyle yer alacağını belirten Kıvılcım, "Günlük yaşamımda da bana çok karışıyor. Yediğime, içtiğime, ayağıma terlik giymeme, şort giymeme, her şeye karışıyor. Bacağını üşütürsen, ayağını burkarsın, şu ayakkabıyı giy şu terliği giyme, şu tişörtü giyme şeklinde sürekli müdahaleleri oluyor. Benim iyiliğimi düşündüğü için bunları yapıyor." ifadelerini kullandı.


- Hedef finalde yarışmak


Kendisi açısından bu senenin en önemli yarışının Avrupa Şampiyonası olduğuna dikkati çeken milli atlet, "Büyük ihtimalle final biletini alırım diye düşünüyorum. Finalde yarışan her atlet madalya adayıdır." değerlendirmesini yaptı.

Kıvılcım Kaya Salman, bu seneki tüm antrenmanları Avrupa Şampiyonası'na göre yaptıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anki performansım Avrupa Şampiyonası için yeterli. Tecrübe, yaş ve antrenman olarak kendimi yeterli görüyorum. Finale kalacağımı düşünüyorum. Tabii bu bir yarışma, bir şey belli olmaz. Derece olacaksa zaten sürpriz olmasından yanayım. Şu anda gidişatım iyi. İlk beşin içinde gözüktüğümü söylesem yeterli sanırım. Daha iyi bir şey olursa, o da hepimize sürpriz olsun."

Büyüklerde henüz madalyası bulunmadığını ifade eden milli atlet, "Büyüklerde ilk madalyam 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda gelsin. Her sporcunun hedefi olimpiyatlardır. Bunlar olimpiyatlara gitmek için birer basamak. Oradaki madalyayı alabilmek için bunlar birer tecrübe basamağı." diyerek sözlerini tamamladı.


- Tayfur Salman: "Finalden sonra sürpriz olacaktır"


Milli Takım Antrenörü Tayfur Salman da Kıvılcım'ın mevcut performansından memnun olduğunu anlattı.

"Kıvılcım ile antrenör ve sporcu ilişkisi içinde iki yıldır beraberiz." ifadesini kullanan Salman, "Öncelikli hedefimiz Berlin'de finalde yarışmak. Finalden sonra sürpriz olacaktır. Hepimiz madalya isteriz ancak şartlar zorlu." değerlendirmesini yaptı.

Daha önce Kıvılcım'ın sol dizinde bir sorun oluştuğunu vurgulayan Salman, şöyle konuştu:

"Çok şükür bunların üstesinden geldik. İki seneye kadar çok fazla antrenman yapamıyorduk veya atışlarında problemler oluyordu. Akdeniz Oyunları'nda aldığı gümüş madalyayla performansının ne düzeyde olduğunu hep birlikte görüyoruz. Tüm hazırlıklarımızı Berlin için yaptık. Şu an performansı iyi durumda. Dünyanın en iyi sporcularından çoğu oraya gelecek. Finalde de elimizden geleni yaparak sürpriz yapmak isteriz."

Kıvılcım'ın derece yapacağına inandığını vurgulayan Tayfur Salman, "Antrenmanlarını sürekli ölçtüğümüz ve yanında olduğum için şu anki derecesiyle final yarışması gerekiyor. Bu atletizm branşı. Yarış atmosferi, heyecanı ve gerilimi olabiliyor. Şu anki antrenmanlardaki derecelerine göre çok rahat final yarışıp, ilk beş içinde yer alabilir. Diğer sporcularda da aynı heyecan ve stres olabilir. Öyle durumda da ilk beşin üstünde sonuçlar da çıkabilir." ifadelerini kullandı.


Yorumlar