"Kiteboard hızla yayılıyor"

- Dünya Kiteboard Ligi (WKL) Başkanı Galiart: - "Kiteboard, son yıllarda dünyada en hızlı yayılan ve sevilen sporların başında geliyor" - "Önümüzdeki 5 yıl şampiyonanın Türkiye'de olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ön anlaşma sağlandı"

Google Haberlere Abone ol
"Kiteboard hızla yayılıyor"


MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Dünya Kiteboard Ligi (WKL) Başkanı Danny Galiart, kiteboard sporunun sevildiğini ve hızla yayıldığını söyledi.

Muğla'nın Ula ilçesi Sakin Kent Akyaka Mahallesi'nde düzenlenen 2017 Dünya Kiteboard Ligi'nin Türkiye ayağındaki yarışmalar, 19 ülkeden 36 sporcunun katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde Akçapınar sahilinde "WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka" adıyla düzenlenen organizasyonda sporcuların su üzerinde gerçekleştirdikleri akrobasi hareketleri, yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazandı.

WKL Başkanı Galiart, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akyaka'nın sürekli esen rüzgarının kendilerini çok etkilediğini belirtti.

Yarışlar için dünyanın birçok ülkesinden gelen sporcuların bölgeye hayran kaldığını vurgulayan Galiart, "Buradaki rüzgar, sporcular için çok önemli. Yarışlar aslında bu yıl Almanya'da yapılacaktı ancak oradaki partnerimizle olan bir anlaşmazlık sebebiyle Türkiye'de 2018 yılında yapacağımız şampiyonayı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığımız anlaşma ile 2017 yılına aldık. Önümüzdeki 5 yıl şampiyonanın Türkiye'de olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ön anlaşma sağlandı. Önümüzdeki sene daha erken bir tarihte Türkiye'de olacağız." dedi.


- "Sporcu kalitesi ve seyirci artıyor"


Danny Galiart, WKL yönetimi olarak aynı zamanda "junior (genç)" klasmanında dünyanın birçok ülkesinde yarışmalar düzenlediklerini, bu klasmanda 18 yaş sınırına kadar sporcuları bulunduğunu dile getirdi.

Kiteboard sporunu geliştirmek amacıyla dijital sistemlere geçtiklerini anlatan Galiart, "Bu anlamda her sene sporcuların kalitesinin ve seyircinin arttığını görüyoruz. Akyaka'da yaptığımız yarışları ilk gün internetten yaptığımız canlı yayını birkaç saatte yaklaşık 120 bin kişi izlemiş. Bunu buradan da anlayabiliriz. Bu da zaten Türkiye'de ve dünyada bu sporun gittikçe yayıldığını ve sevildiğini gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Galiart, kiteboard sporunun hem izleyiciye hem de sporculara büyük keyif verdiğini ve son yıllarda tercih edildiğinin altını çizdi.

Özellikle kış oyunlarında "bordlu" denilen sporların da yavaş yavaş olimpiyatın içine alınmaya başlandığını aktaran Galiart, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi de yeni trendlere uymak istiyor. İnsanların takip ettiği ve istediği sporları da olimpiyatların içine alıp, sayılarını artırmayı hedefliyor. Kısacası demode olmak istemiyorlar. Dolayısıyla önümüzdeki yıllardaki olimpiyatlarda bu formatları görmeye başlayacağız." diye konuştu

Dünya çapında bu sporu yapan birçok yıldızın Akyaka'yı bildiğini ve bölgeye geldiğine dikkati çeken Galiart, organizasyonla bölgeyi tüm dünyanın görmesini sağladıklarını, Türkiye'nin de tanıtımına olumlu bir katkı verdikleri için mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar