Kışlaya "kitaplarımı almaya gittim" savunması

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 243 sanığın yargılanmasına devam edildi - Olay tarihinde yıllık izinde olmasına rağmen karargaha gelerek darbe girişiminde bulunduğu belirtilen sanık eski kurmay yarbay Özkan Yılmaz, kışlaya odasındaki kitapları ve elbiseleri almak için gittiği iddiasında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Kışlaya "kitaplarımı almaya gittim" savunması

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 243 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, eski kurmay yarbay Özkan Yılmaz savunma yaptı.

Darbe girişimiyle bir alakasının bulunmadığını iddia eden Yılmaz, "Bir gece hainlik planlayan bir grup darbeye kalkışıyor, görevli olduğum yerde üzerime ateşler yağıyor ve söz konusu olaylarla hiçbir ilişkim olmadığı halde olayların ortasında kalıyorum." ifadelerini kullandı.

İddianamede, olay tarihinde yıllık izinde olmasına rağmen karargaha gelerek darbe girişiminde bulunduğu belirtilen sanık Yılmaz, kışlaya odasındaki İngilizce kitaplarını ve elbiselerini almak için gittiği iddiasında bulundu.

Odasında bulunduğu sırada nizamiye bölgesinde bir kargaşa olduğunu fark ettiğini savunan Yılmaz, nöbetçi personeli arayıp neler olduğunu sorduğunda terör saldırısı olduğunun söylendiğini, bunun üzerine askeri elbiselerini giyip silahını aldığını ve odasından ayrıldığını öne sürdü.

Kışlaya çok sayıda askeri personel ve zırhlı araçların geldiğini kaydeden Yılmaz, internetten haberlere baktığında Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından yaşananların darbe girişimi olduğunu anladığını dile getirdi.

Bunun üzerine kanunsuz bir işe karışmamak için kışladan ayrılmayı düşündüğünü ancak zırhlı araçlardan ateş edildiğini bildiren Yılmaz, kimin darbeci olduğunu bilmediği için beklemeye başladığını söyledi.

Gece boyunca süren çatışmalarda silah kullanmadığını, kimseye emir vermediğini savunan Yılmaz, sabah saatlerinde kışlaya giren polislerce gözaltına alındığını anlattı.

Duruşmaya ara verildi.

Yorumlar