Kıskaç-5 Operasyonu: 27 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

FETÖ'ye yönelik düzenlenen "Kıskaç-5 Operasyonu" ile 27 şüpheli gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Kıskaç-5 Operasyonu: 27 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, FETÖ'ye yönelik düzenlenen 'Kıskaç-5' operasyonunda 27 şüpheli yakalandı.

Yerlikaya, "Milli İrademize Darbe Yapmaya Kalkışan FETÖ’cü Hainlerin Peşlerini Bırakmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz" ifadelerini kullandı.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşti.

İl Emniyet Müdürlükleri tarafından İzmir, Aydın ve Bursa'da yapılan operasyonlarda FETÖ kapsamında alınan ifadelerde örgüt üyesi/yöneticisi olarak adı geçen, ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen ve haklarında aranma kararı bulunan şahıslara yönelik eylemler düzenlendi.

Operasyonlarda 20 şüpheli yakalanırken, ayrıca Ankara ve Denizli'de gözaltına alınmamak veya tutuklanmamak için saklandıkları belirtilen Gaybubet evlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 7 şüpheli daha gözaltına alındı.

Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, Kıskaç-5 Operasyonları'nda 5 ilde toplam 27 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Yorumlar