Kısa Film Festivali"nin ön değerlendirme jürisi

"8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali"nin ön değerlendirme jürisi belli oldu

Google Haberlere Abone ol
Kısa Film Festivali"nin ön değerlendirme jürisi

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Fidan Sanat Vakfı tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenecek "Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali"ne başvurular sona erdi, ön değerlendirme jürisinde yer alacak isimler belli oldu.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, 24-30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek festival, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde, Atlas 1948 Sineması ve Akademi Beyoğlu'nda sinemaseverlerle buluşacak.

- 48 ülkeden 602 eser yarışacak

Hz. Muhammed'i sinemanın ve sanatın diliyle anlatmayı amaçlayan, Türkiye'de ve dünyada Hz. Muhammed'e ithafen düzenlenen ilk festival olan "8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali"nde film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler, ustalık sınıfı ve bir panel düzenlenecek.

Festivalde ulusal ve uluslararası yarışma bölümleri ve Son Taslak Kısa Film Yapım Desteği'ne 48 ülkeden başvuran 602 eser yarışacak.

Festivalin ön değerlendirme jürisinde senarist ve yönetmen Orçun Köksal, yönetmen Abdulgafur Şahin, akademisyen ve yönetmen Yunus Namaz, TRT Sinema Müdürlüğünden Mehmet Ali Karga ve festival programcısı Nihal Şen yer alacak.

Jürinin değerlendirmesinin ardından 1 Kasım'daki basın toplantısında finalist eserler ve etkinlik takvimi açıklanacak.

- 300 bin lira ödül verilecek

"Yarışma" bölümünde ulusal ve uluslararası kategorilerde kurmaca, animasyon ve belgesel dallarında yer alan filmlerin kazananlarına toplam 150 bin lira ödül verilecek, "Kısa Film Yapım Desteği" kategorisinde başvurulan "Son Taslak" bölümünde de 3 projeye toplam 150 bin lira destek sağlanacak.

Toplam 300 bin lira ödülün dağıtılacağı festivalin gala ve ödül töreni, 30 Kasım'da Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilecek.

Festivale aynı zamanda TRT, Türk Hava Yolları, Albayrak Medya, Vakıf Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası ve Yunus Emre Enstitüsü destek veriyor.

Festivalle ilgili detaylı bilgi için "www.alemlererahmetfilm.com" adresi ziyaret edilebilir.

Yorumlar