'Kısa Çalışma Ödeneği' hakkında yeni açıklama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Google Haberlere Abone ol
'Kısa Çalışma Ödeneği' hakkında yeni açıklama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs ile mücadele kapsamında çıklanan 100 milyar liralık ekonomi paketinini çinde bulunan "Kısa Çalışma Ödeneği" ile ilgili açıklamada bulundu.

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda konuyla ilgili sorular üzerine açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, önemli bir detayı paylaştı. 

Bakan Selçuk, "Kısa Çalışma Ödeneği"nin şartları konusunda esnekliğe gideceklerini belirterek bu şekilde daha fazla esnafın faydalanmasının sağlanacağını ifade etti.

2 AYDAN 4 AYA ÇIKARILIYOR

Bakan Selçuk, "Bunun bütün sektörlere daha fazla fayda sağlaması için belirli koşullarda esneklikler de sağlayacağız. Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarını esneteceğimiz için çoğu işveren bundan faydalanacak. Telafi çalışma süresini 2 aydan 4 aya çıkartıyoruz." dedi.

BAKAN ALBAYRAK'DAN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ AÇIKLAMASI

Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. 

Bakan Albayrak, konuyla ilgili,  "İşsizlik fonu bugünler için var. Bu çerçevede gerekiyorsa istihdamı koruma koşuluyla kısa çalışma ödeneğiyle ilgili bakanlığımızın da zaten meclise detayı, maddeyi gönderecek, esnetilmesi konusu. Daha fazla sektörün de olumlu etkilenmesi noktasında bir düzenlemeyle bir torbaya gelecek, zaten o paketin içerisinde bu da var. Dolayısıyla birçok sektörün de bu çerçevede işsizlik fonu üzerinde kısa çalışma ödeneğinden faydalanması ile ilgili bu da söz konusu olacak." dedi.

Yorumlar