Kırmızı listeyle aranan PKK'lı terörist öldürüldü

İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde kırmızı kategoride bulunan PKK'lı üst düzey terörist öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Kırmızı listeyle aranan PKK'lı terörist öldürüldü

İçişleri Bakanlığı'nın en çok arananlar listesinde kırmızı kategoride bulunan teröristlerden biri daha nokta operasyonuyla öldürüldü. 

MİT'in istihbari çalışmalarıyla PKK'nın sözde Hakurk Eyalet sorumlusu Agit Garzan kod adlı Murat Kalko, Hakurk'ta etkisiz hale getirildi.

Yurt içinde ve yurt dışında başarılı terör operasyonlarına devam eden MİT ve güvenlik güçleri bir teröristi daha etkisiz hale getirdi. PKK'nın sözde Hakurk Eyalet sorumlusu Murat Kalko Hakurk'ta öldürüldü.

5 TERÖRİST TESLİM OLDU

İçişleri Bakanlığından  yapılan yazılı açıklamada, bölücü terör örgütünde çöküşün devam ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımız koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığınca yürütülen ikna çalışmaları neticesinde 5 bölücü terör örgüt mensubu bugün Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan örgüt mensuplarının Suriye ve Irak'ta faaliyet gösterdikleri belirlendi."

Açıklamada, 1 Ocak'tan bugüne kadar terör örgütünden sadece ikna yoluyla teslim olan terörist sayısının 136'ya yükseldiği vurgulandı.

SOSYAL MEDYA BU VİDEOYU KONUŞUYOR

 

Yorumlar