Kırkpınar son durum: İlk gün sonuçları

Kırkpınar son durum: İlk gün sonuçları gelmeye başladı. Tarihinin en ilginç ilk günü yaşandı. Çünkü birçok başpehlivan daha ilk günden elendi.

Google Haberlere Abone ol
Kırkpınar son durum: İlk gün sonuçları

Kırkpınar son dakika: İlk gün sonuçları gelmeye başladı. Tarihinin en ilginç ilk günü yaşandı. Çünkü birçok başpehlivan daha ilk günden elendi.

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık ilk gün müsabakaları tahminleri çürüten sonuçlarıyla farklı bir organizasyon olarak tarihe geçti.

Son yılların kürsü yapan başpehlivanlarının pek çoğunun çeyrek finali göremeyeceği 661'inci Kırkpınar'da başpehlivanlık ilk gün müsabakaları tamamlandı.

Günün en şaşırtıcı sonucu altın kemerin ebedi sahibi olmak ve seriyi tamamlamak için güreşen Ali Gürbüz'ün aldığı mağlubiyet oldu. 2011, 2012, 2019, 2021 yılları Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz 2. turda Mehmet Yeşil Yeşil'e yenildi. Bu sonuçla bu yılki Kırkpınar'a veda eden Ali Gürbüz'ün altın kemeri de yanmış oldu.

2009 ve 2010 yılları Kırkpınar başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ise 3.turda Ertuğrul Dağdeviren'e elendi.

Edirne'nin başpehlivanı ve favori isimlerden geçen yılın ikincisi İsmail Koç, 2005 yılı Kırkpınar başpehlivanı Şaban Yılmaz, Hamza Köseoğlu 2. turda, 2004, 2007, 2008, 2016 yılları Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, 2015, 2018 yılları başpehlivanı Orhan Okulu da 3'üncü turda rakiplerine yenildi.

Yarın çeyrek finallerde Kırkpınar'da başpehlivanlık kazanmış sadece iki isim olacak.

Başpehlivanlar günün son turu için küreden kura toplarını çekerek eşleşti.

Kuraya göre 3. tur eşleşmeleri; Serhat Gökmen - Recep Kara, Hüseyin Gümüşalan-Yalçın Öncül, Mehmet Yeşil Yeşil-Ertuğrul Dağdeviren,Cengizhan Şimşek -Orhan Okulu, İsmail Balaban-Yusuf Can Zeybek, Fatih Atlı-Mustafa Batu, Mustafa Taş-Osman Aynur, Semih Turgut-Tanju Gemici şeklinde gerçekleşti.

Turun en kısa süren güreşi 10 dakikada tamamlanan Hüseyin Gümüşalan'la Yalçın Öncül arasındaki güreş oldu. Güreşi müsabaka başından bu yana önde götüren Hüseyin Gümüşalan kazandı.

TURUN SÜRPRİZİ CENGİZHAN ŞİMŞEK'TEN GELDİ

Favorilerden Orhan Okulu ile Cengizhan Şimşek'in güreşi ise karşılıklı sert el enselerle akıllarda kaldı. Kule hakemliği tansiyonun yükseldiği karşılaşmada Cengizhan Şimşek'e sarı kart ve pasif güreştiği için ihtar verdi. Orhan Okulu rakiplerini sürerek yorma taktiğini bu güreşte de sık sık uyguladı. Orhan Okulu'nun sık sık oyun kurarak aktif güreştiği müsabakanın son dakikalarında Cengizhan Şimşek oyunu bozarak rakibini önden arkaya atarak yenmeyi başardı.

BİR SÜRPRİZ DE ERTUĞRUL'DAN GELDİ

Müsabakada gözler altın kemer yolundaki Ali Gürbüz'ün kemerini yakan Mehmet Yeşil Yeşil'e kesildi. Yeşil ile Ertuğrul Dağdeviren'in güreşi en dikkatli izlenen güreşlerden oldu. Karşılıklı kontra ataklarla geçen müsabakada rakipleri birbirinin oyunlarını bozdu ancak normal sürede yeniş gerçekleşmedi. Puanlama bölümünde Ertuğrul Dağdeviren rakibinin çift daldığı sırada oyununu kazıkla bozarak bastırıp aldığı puanla çeyrek finale yürüdü.

Recep Kara - Serhat Gökmen güreşinde normal sürenin ilk yarısında atak olan taraf Serhat Gökmen oldu. Serhat Gökmen rakibini bastırarak yormaya çalıştı. İki Karadenizli pehlivan normal sürede birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Recep Kara güreşinin pasif olduğu gerekçesiyle ihtar aldı. Müsabakanın 70'inci dakikasında Serhat Gökmen paçasından yakalayıp sürerek dengesini bozduğu Recep Kara'dan puan alarak adını galipleri bölümüne yazdırdı.

Günün en uzun ve turun en hareketli güreşlerden biriside İsmail Balaban ile Yusuf Can Zeybek arasındaki müsabaka oldu. Yaklaşık 100 dakika süren müsabakada İsmail Balaban tek dalarak rakibinden puan almayı başardı.

2014 yıl başpehlivanı Fatih Atlı ve 2013 - 2017 yılları başpehlivanı İsmail Balaban'ın çeyrek final mücadelesinde yer alacağı 661. Kırkpınar çeyrek finalinde diğer başpehlivanlar ise kısa süre önce başaltı boyundan baş boyuna yükselen isimler olacak.

2018 yılında baş boyunda güreşmeye başlayan Hüseyin Gümüşalan, 2019 yılında baş boyunda güreşmeye başlayan Cengizhan Şimşek, Tanju Gemici, Ertuğrul Dağdeviren bu yıl baş boyunda güreşen Mustafa Taş kürsüde yer alabilmek için yarın tüm maharetlerini ortaya koyacak.

Yarın öğle saatlerinde başlayacak 661'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri çeyrek finalinde Hüseyin Gümüşalan, Cengizhan Şimşek, Tanju Gemici, Fatih Atlı, Ertuğrul Dağdeviren, Mustafa Taş, Serhat Gökmen, İsmail Balaban birbirine üstünlük kurmak için çayıra çıkacak.

 

Yorumlar