Kırklareli'nde 34 askeri personel tutuklandı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde gözaltına alınan 37 askeri personelden 34'ü tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli'nde 34 askeri personel tutuklandı
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 37 askeri personelden 34'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmalar çerçevesinde, Lüleburgaz Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli, Tabur Komutan Vekili Yüzbaşı Barış Vardar'ın da aralarında bulunduğu yüzbaşı, üsteğmen, asteğmen, astsubay ve uzman çavuş rütbelerindeki 37 şüphelinin işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen ve savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan, Tabur Komutan Vekili Yüzbaşı Barış Vardar'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli tutuklandı. 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Darbe girişimine destek olmak için 65. Mekanize Tugay Komutanlığından çıkmaya çalıştığı ifade edilen zanlılara yönelik geçen hafta gerçekleştirilen operasyonda 37 şüpheli gözaltına alınmış, zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, FETÖ elebaşına ait kitap, çok sayıda silah ve mermi ile üzerinde birtakım notların bulunduğu evrak ele geçirilmişti.

Yorumlar