Kırçova'daki Türk öğrencilerin boykotu sona erdi

ÜSKÜP (AA) - Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Başkanı Hüsrev Emin, Kırçova Mirko Mileski Meslek Lisesinde Türk öğrencilerin, eğitim boykotunu dün itibarıyla sonlandırdığını bildirdi.Emin, düzenlediği basın...

Google Haberlere Abone ol
Kırçova'daki Türk öğrencilerin boykotu sona erdi

ÜSKÜP (AA) - Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Başkanı Hüsrev Emin, Kırçova Mirko Mileski Meslek Lisesinde Türk öğrencilerin, eğitim boykotunu dün itibarıyla sonlandırdığını bildirdi.

Emin, düzenlediği basın toplantısında, ülkede eğitimin ikinci yarı yılının 22 Ocak'ta başlamasıyla öğretmenlerin eksik maaş almaya devam etmesi ve ulaşım sorunlarının çözülmemesi nedeniyle öğrencilerin başlattığı eylemlerin sona erdiğini söyledi.

Sorunun çözümünde Devlet Bakanı Adnan Kahil'in gayretlerinin bulunduğuna dikkati çeken Emin, "Dün itibarıyla boykot sona ermiştir. Daha doğrusu öğretmenlerin okul yetkilileri ile yapmış oldukları uzlaşma neticesinde başta öğretmenlerin eksik maaşlarının ödenmesi noktasında uzlaşma sağlanmış. Diğer meselelerde de zaman içerisinde çözüme kavuşacağına dair bir mutabakat sağlanmıştır." diye konuştu.

MATÜSİTEB olarak Türkçe eğitim konusu başta olmak üzere tüm meselelerde gayretlerini geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam ettireceklerinin altını çizen Emin, 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı kutlamaları kapsamında, ülkedeki 3 Türk siyasi parti lideri ve Devlet Bakanı Kahil ile milli meselelerde ortak ortam oluşturmak üzere görüştüğünü aktardı.

Emin, görüşmelerde Makedonya'daki Türklerin sorunları konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını ve bu doğrultuda Türklerin temel hak ve hürriyetleri noktasında gayret edeceklerini dile getirdi.

Makedonya'da, ikinci yarı yılın 22 Ocak'ta başlamasıyla öğretmenlerinin eksik maaş almaya devam etmesi ve ulaşım sorunlarının çözülmemesi üzerine ailelerinin de desteğiyle Mirko Mileski Meslek Lisesi öğrencileri boykot kararı almıştı.

Yorumlar