Kıran operasyonlarını tamamlayan İçişleri Bakanlığı 'Kapan-1 Bagok' operasyonunu başlattı

PKK terör örgütünün ağır darbe aldığı Kıran Operasyonlarının tamamlandığı açıklandı. İçişeri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Mardin'de 'Kapan-1 Bagok' operasyonunun başlatıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri: 'Kapan-1 Bagok' operasyonu başladı

Kıran operasyonları ile terör örgütüne ağır kayıplar verdiren İçişleri Bakanlığı, Mardin'de 'Kapan-1 Bagok' operasyonu başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; geçen yıl Ağustos ayında başlatılan, Kıran operasyonları kapsamında 4'ü teslim olmak üzere 144 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildi. Bakanlık operasyonlar kapsamında çok sayıda sığınak, barınak ile birlikte silah, mühimmat ve yaşam malzemesinin imha edildiğini ve operasyonların başarıyla tamamlandığını duyurdu.

SIRA 'KAPAN' OPERASYONLARINDA

Kıran operasyonları ile ağır darbe alan terör örgütü 2020 yılında 'Kıran' operasyonları ile tamamen bitirilme noktasına gelecek. Kıran operasyonunun başlamasıyla bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak, bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek ve sözde barınma alanları arası geçişlerini engelleyerek takviye edilmesini önlemek amacıyla Mardin İl Jandarma Komutanlığı'nca 'Kapan-1 Bagok' operasyonu başlatıldı.

Operasyonda Mardin İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekat timlerinin yanında Polis Özel Harekat ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 915 personel görev aldı.

13 GÖZALTI

Operasyon kapsamında tespit edilen sığınaklarda yapılan aramalarda çok sayıda el yapımı patlayıcı, mühimmat, yarım ton yaşam malzemesi, tıbbi malzeme ile örgütsel dökümanlar ele geçirildi. Operasyonda delil niteliğinde olanlar muhafaza altına alınırken, diğer malzemeler ve sığınaklar imha edildi. Operasyonda bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık eden 13 şüpheli de gözaltına alındı.

Yorumlar