Kiraladıkları lüks otomobilleri çalan şüpheliler yakalandı

- Araç kiralama şirketlerinden kiraladıkları lüks otomobilleri, GPS cihazlarını sökerek sattıkları iddia edilen 7 şüpheli gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Kiraladıkları lüks otomobilleri çalan şüpheliler yakalandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, araç kiralama şirketlerinden kiraladıkları 6 otomobili, küresel konumlama sistemi (GPS) cihazlarını sökerek, Gaziantep ve Şanlıurfa'da sattıkları iddia edilen 7 şüpheli yakalandı.

Kentte son 3 ayda araç kiralama şirketlerinden kiralanan piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lira değerindeki 6 lüks otomobilin şirketlere geri teslim edilmemesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Şirketlerdeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, teknik ve fiziki takip sonucunda İstanbul, Konya ve Gaziantep'te farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslerde, aralarında oto hırsızlık şebekesinin lideri olduğu değerlendirilen Onur A'nın da bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

- Hırsızlık yöntemi

Bu arada, Onur A'nın gayrimenkul işleriyle uğraştığı, kendisine ait lüks otomobille araç kiralama şirketlerine gittiği, diğer şüphelilere ait sahte kimlikle araç kiraladığı tespit edildi.

Şüphelilerin kiraladıkları 6 lüks aracın GPS cihazlarını söktükleri ve bilgilerini değiştirerek Gaziantep ve Şanlıurfa'da piyasa değerinin altında bir fiyatla sattıkları belirlendi.

Yorumlar