Kira artış oranı TEFE TÜFE Haziran ayı zammı ne kadar oldu?

Kira artış oranı TEFE TÜFE Haziran ayı zammı ne kadar oldu? Haziran ayı kira zam oranı ne kadar oldu, kira zammını hesaplama? Mayıs ayında düşüş var. Mayıs ayında enflasyon yüzde 2,8 olurken, yıllık bazda ise yüzde 69'a yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Kira artış oranı TEFE TÜFE Haziran ayı zammı ne?

Kira artış oranı TEFE TÜFE Haziran ayı zammı ne kadar oldu? Haziran ayı kira zam oranı ne kadar oldu, kira zammını hesaplama? TÜİK tarafından mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte haziran ayında geçerli olacak olan kira artış oranı da ortaya çıktı. 

Ev sahipleri ve kiracılar enflasyon oranının ne zaman ve hangi tarihte duyurulacağını araştırıyor.

Enflasyon rakamları TÜİK tarafından 3 Haziran 2022 tarihinde açıklandı.

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte kiracıları ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren 2022 Haziran ayı kira artış oranı belli oldu.

Kira sözleşmesini yenileyecek vatandaşlar, zamlı kira bedelini de bu şekilde öğrenmiş olacak.

HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, mayıs ayı itibarıyla, on iki aylık ortalamalara göre tüketici fiyatlarında yüzde 39.33 artış gerçekleşti.

Bu veri haziran ayı kira artış oranını da belirledi.

HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA 2022

Kira Artışı Yapılacak Ay: Haziran 2022

TÜFE Kira Artış Oranı: 39.33 (Haziran 2022 döneminde yapılacak kira artışı için TÜİK'in Mayıs 2022 TÜFE verisi kullanılmaktadır.)

Yasal kira artış oranı, kira sözleşmesinin dolduğu tarihi takip eden ayın açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması alınarak hesaplanıyor. Ev sahipleri bu oranın üzerinde artış yapamıyor.

Örnek olarak 3 bin lira kira bedeli ödeyen bir kişi yüzde 39.33'lük artış sonrası 4 bin 179 lira ödeme yapacak.


 

Yorumlar