KİPTAŞ Tuzla konut projesi kura sonuçları açıklandı

KİPTAŞ Tuzla Meydan konut projesi kura çekilişi sonuçları açıklandı. Konut projesinden hak kazananların isimleri belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
KİPTAŞ Tuzla konut projesi kura sonuçları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler konut projesi bugün gerçekleştirildi. Hak sahipleri yapılan canlı yayın ile belirlendi.

Kura çekimine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Yapılan kura çekilişi töreninde kısa bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katılımcılara ve organizasyon sahiplerine teşekkür etti. İmamoğlu söz konusu proje ile hedeflerini de açıkladı.

İmamoğlu, "İstanbul'da arsa stoku konusunda bazı gerçekler var. Bunları iyi değerlendirmek ve bu kotadan yürüyerek İstanbul'un geleceğine güzel yaşam alanları hazırlamakla sorumluyuz. Bazen gerekiyorsa bugünün maliyetlerine göre hesap yapmak zorundayız. Gönlümüz ihtiyacı olan kişilere en uygun şekilde ev sahibi olma imkanı sunmak ister ancak bazı gerçekler de var. 

Bu bakımdan KİPTAŞ'taki tüm arkadaşlarımın cesaretini biliyorum. Bunu biraz daha arttırın, biz hepinizin yanınızdayız.

149 daireye 40 bin kişi başvuruda bulunuyorsa ihtiyaç çok demek ki.

Maliyet konusunda da cesur olun.

KİPTAŞ'a olan güveni biliyoruz biraz daha maliyetler yüksek olsa da insanlar yine de başvuruda bulunacaktır.

İstanbul'un sosyal konut ihtiyacına çok yoğun bir şekilde karşılık verebiliriz" dedi.

Kura sonuç listeleri akşam saatlerinde KİPTAŞ internet sitesi üzerinden ilan edilecek. 

KİPTAŞ MEYDAN KONUT PROJESİ DETAYLARI

Projede ortalama satışa esas brüt alanları 81 m2 olan 23 adet 2+1 açık mutfak daire, 94 m2 olan 73 adet 2+1 kapalı mutfak daire, 105 m2 olan 53 adet 3+1 daire olmak üzere toplam 5 bloklu 149 konut ve 9 dükkan bulunuyor.

Projeye başvurmak için başvuru sahibinin TC vatandaşı ve reşit olması, kendisi veya eşine ait evinin olmaması, daha önce Kiptaş’tan konut satın almamış olması gerekmektedir. Ancak ebeveynleri ile yaşayan 18 yaşını doldurmuş tüm bireyler üzerine evi olmaması halinde projeye başvurabilir.

Ayrıca başvuru sahibinin, ön başvuru tarihi itibariyle İstanbul il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olması gerekmektedir. Ayrıcalıklı gruplar (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, en az %40 oranında engelli vatandaşlar ve sağlık çalışanları) için en az 1 yıl şartı gerekmemektedir.

Ön başvuru bedelini banka havalesi/eft ile yapan, kura sonucunda hak sahibi olamayanlar ve yedek üyelere başvuru bedeli kura çekilişinden itibaren 5 iş günü içerisinde aynen ve faizsiz olarak iade edilecektir.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Projesi daire planı

KİPTAŞ Tuzla Meydan Projesi daire planı

 

 

Ön başvuru bedelini kredi kartı ile ödeyen ve kura sonucunda hak sahibi olamayanlar ile yedek üyelere ise en geç 05.07.2021 tarihinde aynen ve faizsiz olarak iade edilecektir.
Ön başvuru ödemesi havale/eft ile yapılmışsa paranın ödendiği İBAN numarasına, ödeme kredi kartıyla yapılmışsa tahsil edildiği kredi kartına iade edilecektir.

kiptaş konutları taksitleri ve ödeme planı
KİPTAŞ Tuzla Meydan konutları taksit miktarı ve ödeme planları

 

Yorumlar