Yavuz Ağıralioğlu babası nereli? Evli mi, eşi nereli? Şirketi var mı?

Yavuz Ağıralioğlu İyi Parti Grup Başkanvekili'yken Türkiye'ye yönelik tehditlerde söz sahibinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylediği için görevden alınmış partide farklı bir göreve getirilmişti.. Ağıralioğlu'nun bir dönem istifa ederek AK Parti'ye geçeceği söylentileri de yayılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Yavuz Ağıralioğlu kimdir, nereli, babası kim?

Yavuz Ağıralioğlu babası nereli? Evli mi, eşi nereli? Şirketi var mı? TBMM'de grubu bulunan İyi Parti Grup Başkanvekiliyken, Türkiye'ye yönelik tehditlerde söz sahibinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylediği için görevden alınan Yavuz Ağıralioğlu aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

İyi Parti içerisinde keskin çıkışlarıyla bilinen isimler arasında yer alan Yavuz Ağıralioğlu, sık sık CHP ve HDP'li isimlerin hedefi oluyor. Nedeni ise yaptığı açıklamalar ve yorumlar. Ağıralioğlu en son yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde kazanamayacağını düşündüklerini belirterek partisinin tabanının bu konudaki düşüncesini ortaya koymuş ve akabinde CHP'lilerin hedefi olmuştu. Sonrasında İyi Partisi sözcüsü tarafından yapılan açıklamada ise Ağıralioğlu'nun kendi düşüncesini ifade ettiğini, partinin görüşünü yansıtmadığını söylemişti.  

YAVUZ AĞIRALİOĞLU BABASI NERELİDİR?

1 Şubat 1972 tarihinde Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Eğridere köyünde doğmuştur. Babasının adı Mustafa, annesinin adı ise Hatice'dir. Ağıralioğlu, 6 yaşına kadar Eğridere köyünde yaşadıktan sonra ailesiyle birlikte Sorgun, Yozgat'a yerleşmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Sorgun'da tamamlamış olan Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuştur.

Yavuz Ağıralioğlu aslen nerelidir, kaç yaşındadır, kimdir?
Yavuz Ağıralioğlu 

 

Siyasi kariyerine 1995-1997 yılları arasında Alperen Ocakları Genel Başkanlığı göreviyle başlayan Ağıralioğlu, daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu'nun liderliği döneminde Büyük Birlik Partisi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2011 yılında Büyük Birlik Partisi genel başkanlığına aday olmuştur. Ayrıca, 2011 yılından itibaren Türkiye İnisiyatif Merkezi Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katılan Ağıralioğlu, 2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili olarak seçilmiş ve aynı zamanda Temmuz 2018'den Temmuz 2019'a kadar İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini üstlenmiştir. 2019-2020 yıllarında İYİ Parti Sözcüsü ve 2020-2022 yıllarında Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görev yapmıştır.

2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olmasına ve Millet İttifakı'nın HDP ile Kılıçdaroğlu'nun lehine anlaşmasına karşı çıkan Ağıralioğlu, seçimlerde Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıklamıştır. 28 Mart 2023 tarihinde ise 5 yıldır üyesi olduğu İYİ Parti'den istifa etmiştir.

AĞIRALOĞLU'NUN ŞİRKETİ HANGİSİ?

Yavuz Ağıralioğlu'nun şirketi ANAGA İnşaat LTD şirketidir.


 

Yorumlar