Kilis'te "kardeşlik iftarı"

-Kendi nüfusundan fazla Suriyeliye ev sahipliği yapan Kilis'te İl Müftülüğü tarafından organize edilen 'Ekmeğini Yemeğini Paylaş' etkiliği kapsamında kardeşlik iftarı yapıldı - Vali Çataklı: - "Bu akşam soframızı paylaşarak kardeşlerimizle nasıl barış içinde ve birada bulunduğumuzu bütün dünyaya göstermek istedik. Belki bu yolla Suriye'deki akan kana duyarsız kalanların vicdanında bir kıpırdanma olur ümit ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
Kilis'te "kardeşlik iftarı"

KİLİS (AA) - Kilis'te İl Müftülüğü ve Malezyalı Müslümanlar Platformu işbirliğiyle hazırlanan 'Ekmeğini Yemeğini Paylaş' etkinliği kapsamında "kardeşlik iftarı" verildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, vatandaşların evlerinde hazırladıkları yemeklerle toplumun her kesiminden yaklaşık 3 bin kişi bir arada iftar yaptı.

Suriyeli sığınmacıların da yer aldığı iftarda, kent genelinden gelen binlerce kişi kurulan yer sofrasında yerini aldı.

Vali İsmail Çataklı, programda yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan dramın 6. yılına girdiğini, bu süreçte yaklaşık 12 milyon insanın evinden barkından göç etmek durumunda kaldığını belirtti.

Yaşanan olaylarda 5 milyon insanın Suriye'yi terk ederek başka ülkelere göç etmek zorunda kaldığını bunlardan 3 milyonun Türkiye'de olduğunu vurgulayan Çataklı şöyle konuştu:

"Kilis ilimizde kendi nüfusu kadar Suriyeli kardeşine ev sahipliği yaparak büyük bir örnek teşkil ediyor. Bir çok batılı ülke mülteciler sınırımıza gelmesin diye tedbirler alırken ülkemiz kardeşlerine kucak açtı. Bu çerçevede ilimiz Avrupa'nın büyük ekonomilerinden daha fazla bir yükü omuzladı. Kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirdi ve getirmeye devam ediyor. Bu akşam soframızı paylaşarak kardeşlerimizle nasıl barış içinde ve birada bulunduğumuzu bütün dünyaya göstermek istedik. Belki bu yolla Suriye'deki akan kana duyarsız kalanların vicdanında bir kıpırdanma olur ümit ediyorum."

Belediye Başkanı Hasan Kara da Kilis'in maddi imkanlarının kısıtlı bir şehir olduğunu ancak buna rağmen kendi nüfusundan fazla Suriyeli kardeşine ev sahipliği yaptığını bu rağmen de hiç bir sorun ve sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

Malezyalı Müslümanlar Platformu Başkanı Aıman Amır ise Suriyeliler sıkıntılarına ortak olma adına Malezya ve Endonezya'da bir kampanya başlattıklarını aktardı.

Valilik, belediye ve müftülük işbirliğiyle bölgedeki insanlara yardım etmek istediklerini ifade eden Amır, bu sayede daha çok Suriyeliye yardım etme imkanı bulacaklarını sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Mahmut Karatepe de Diyanet İşleri Başkanlığının 'Din görevlisi değil, din gönüllüsü istiyorum' anlayışından hareketle çalışmalarını yapan meslektaşlarına teşekkür ettiğini kaydetti.

Yorumlar