Kilis'te "askıda yemek" uygulaması başlatıldı

KİLİS (AA) - Kilis'te bir iş yerinde hayırseverlerin de desteğiyle "askıda yemek" uygulaması başlatıldı. Yenibeşevler Mahallesi'nde restoranının önüne...

Google Haberlere Abone ol
Kilis'te "askıda yemek" uygulaması başlatıldı

KİLİS (AA) - Kilis'te bir iş yerinde hayırseverlerin de desteğiyle "askıda yemek" uygulaması başlatıldı.

Yenibeşevler Mahallesi'nde restoranının önüne "Askıdaki yemekler hayırsever vatandaşlar tarafından ödenmiştir. Afiyet olsun" yazılı pankart asan Raif Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazanın birlik, beraberlik, kardeşlik ve bereket ayı olduğunu söyledi.

Her yıl kurulan iftar çadırlarının bu sene kurulmadığını, bu nedenle "askıda yemek" uygulamasını hayata geçirdiklerini belirten Gürkan, şöyle devam etti:

"Kilis'e düşen roketlerden dolayı bu sene güvenlik nedeniyle iftar çadırları kurulamadı. Biz de ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli misafirlerimize bir şekilde yardım etmek ve bu şekilde ramazanın verdiği aidiyet duygusuyla onlara yardım eli uzatmak istedik. İnşallah devamı gelir sadece ramazanla sınırlı kalmaz."

Gürkan, iş yeri olarak ayda 600 kişilik yemek vermeyi planladıklarını aktararak Kilis halkından hayata geçirilen uygulamaya evlerinden yemek göndererek destek vermelerini istedi.

Uygulamayı ramazanda başlattıklarını, gelecek desteklere göre her zaman yapmayı düşündüklerini ifade eden Gürkan, projenin hızlı bir şekilde yayılmasını temenni etti.

Sağlık-Sen Kilis Şube Başkanı Hüseyin Özcan ise uygulama sayesinde unutulmuş bir değerlerin yeniden gün yüzüne çıktığını dile getirerek projeye 20 kişilik yemekle destek verdi.

Hayırsever Baran Şeker de uygulamaya bir ay boyunca günde 10 kişinin akşam yemeğini vererek destek oldu.

Yorumlar