Kilise saldırganları afişe edildi

İstanbul Sarıyer'de kiliseye saldırı düzenleyen 2 kişinin görüntüleri kamuoyuyla paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kilise saldırganları afişe edildi

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırı sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin, gözaltına alınan iki saldırganın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çekilen fotoğrafları kamuoyu ile paylaşıldı. Bu gelişme, soruşturmayı yürüten yetkililer tarafından açıklandı.

KİLİSE SALDIRISI VE KAYIP

Sarıyer'deki Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde, 28 Ocak tarihinde meydana gelen olayda, kar maskeli ve silahlı iki saldırganın ayin sırasında cemaate ateş açması sonucu panik yaşanmıştı. Saldırıda, 52 yaşındaki Tuncer Cihan adlı bir kişi ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON VE GÖZALTILAR

Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin başlattığı operasyonda, Tacikistan ve Rusya uyruklu A.K. ve T.D. isimli iki şüpheli dahil, toplam 51 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında 3 Türk vatandaşı da bulunuyor. Zanlıların, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ediyor ve hücre üyelerinin Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilecekleri bildirildi.

Yorumlar