Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye destek telefonu

Kobani olayları nedeniyle açılan soruşturma kapsamında operasyon düzenlenen HDP'ye Kılıçdaroğlu'ndan destek telefonu gitti. Kılıçdaroğlu birkaç gün önce de Selahattin Demirtaş'ı öven açıklamalarda bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye destek telefonu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’ye yönelik bugün gerçekleştirilen gözaltıların ardından Eş Genel Başkan Mithat Sancar’ı telefonla arayarak desteğini iletti.

HDP’den görüşmeyle ilgili olarak yapılan açıklamada, “iktidarın partimize yönelik başlattığı intikam saldırısına karşı Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar’ı arayarak dayanışma mesajını iletti” denildi.

HDP açıklamasında şunlar ifade edildi: “Görüşmede Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar, yapılan saldırının detaylarını paylaşırken, saldırının demokrasi, barış ve özgürlük arayışlarına yönelik olduğunu ifade etti. Sancar, hükümetin içeride ve dışarıda büyük bir siyasi çıkmaz yaşadığını ve bu nedenle HDP’ye yönelik saldırılarına hız vererek bu durumun üzerine örtmeye ve yeniden güç kazanmaya çalıştığını belirterek, ‘Bu saldırı esas olarak HDP üzerinden bütün muhalefete yöneliktir’ dedi. Saldırıların ancak ortak mücadele ve ortak bir demokratik tutumla durdurulabileceğine işaret eden Sancar, bu konuda Türkiye’nin her kesiminden saldırıya yönelik yükselen tepkiyi önemsediklerini belirtti. Sancar, artan saldırıların ortak mücadeleye olan ihtiyacı ve zarureti bir kez daha ortaya çıkardığını dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ise, bu operasyonun siyasi nitelikte olduğuna inandıklarını belirterek, HDP’ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Muhalefete yönelik bu tür saldırı ve operasyonların, iktidarın her alandaki sıkışmışlığıyla bağlantılı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, destek ve dayanışma duygularını paylaştı.”

 

Yorumlar