Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü açıklaması: Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik

Aksaray'da Muhtarlar Buluşması'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü konusunda özeleştiri yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bizim hatalarımızdan birisi; kadının başörtüsü sorununu Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik." dedi.

Google Haberlere Abone ol
'Başörtüsü konusunda yanlış yaptık'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray'da Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. Partisinin önceki tutumlarının yanlış olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, partisinin önceki tutumlarını eleştirdi. CHP'nin başörtüsü meselesi konusunda yanlış yaptığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bizim hatalarımızdan birisi; kadının başörtüsü sorununu Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik." dedi.

Partisinin uzun süre "kadınlar başörtüsü taksın mı takmasın mı" şeklinde tartışmalar yürüttüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu "Sanane kardeşim. Vatandaş işsiz, iş istiyor. Çiftçinin durumu ortada, başka dertlerimiz var. Fakirlik, yoksulluk, anarşi var. Bunları unuttuk; 'kadınlar başörtüsü taksın mı takmasın mı' bunu konuştuk. Bu da yanlış. Çok samimi içten, söylüyorum. Yanlışa her zaman yanlış diyeceğiz. Ben size şunu da söyleyeyim son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti: Cumhuriyet Halk Partisidir. " ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar