Kılıçdaroğlu'ndan korktu ama sokağı hala savunuyor

CHP'deki görevinden ani bir şekilde istifa ederek tepkileri üzerine çeken CHP'li Selin Sayek Böke, partideki kontrolünü kısa sürede sağlamayı başaran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na rakip olmaktan vazgeçti ama sokak eylemlerine katılma fikrinden hala vazgeçmedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan korktu ama sokağı hala savunuyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CHP'nin anayasa referandumundan sonraki süreçte karışmasına neden olan isimlerden Selin Sayek Böke, rest çekerek istifa ettiği parti yönetiminin başına geçmek gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içindeki kısa sürede rüzgarı tersine çevrirerek kontrolü yeniden ele almasından sonra konuşan Selin Sayek Böke, genel başkanlığa aday olmadığını ancak "sokak iddiasın"dan hala vazgeçmediğini söyledi. 

Böke, Cumhuriyet Gazetesine yaptığı açıklamada adaylık konusunda, "Aday değilim. Bu istifa, CHP’nin kurultay süreciyle ilgili değil. Aday olmaya niyetim yok. CHP’nin ihtiyacı kişiler üzerinden liderlik tartışması değil, siyasi görüşler üzerinden partinin yarınlarını tartışmak olmalı. Buna imkan verecek olağan kurultay süreci de zaten başladı. CHP’nin bir olağanüstü kurultay sürecine hiç ihtiyacı yok. Olağan kurultay sürecinde partinin tabanından başlayan bir siyasi tartışmaya ihtiyacı var. Sağlıklı olan bu. Çünkü olağan kurultay partinin tüm organları ve her düzeydeki katılımcılarının, kendi zeminlerinde konuşma imkanı anlamına geliyor." dedi. 

Partisinin sokak gösterilerine destek vermesi gerektiğini düşünen Böke, "Meclis içi mücadele, yeni koşullarda yeniden tarif edilmeli. Ama alt bununla sınırlı bir siyasi mücadelenin, bu kadar derin bir rejim değişikliğine karşı koyuşa yeterli olamayacağını düşünürüm. Sokakta demokratik hakkını kullanmak için, “ben buradayım” diyenlere, sokağın korkulacak değil, terörle özdeş değil, bir anayasal hak, demokrasinin en temel tarifi olduğunu anımsatan bir yeni siyaset zeminini sahiplenmek gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu. 

BÖKE'NİN İSTİFASININ ARKASINDA HANGİ MEDYA GRUBU VAR?

Öte yandan Habertürk yazarı Fatih Altay, Böke'nin istifasıyla ilgili ilginç bir iddiada bulundu. Altaylı bugünkü köşesinde, "CHP yönetiminde Selin Sayek Böke’nin genel başkan yardımcılığından istifa etmesinde bir medya grubunun telkinleri olduğu yolunda güçlü bir inanç var. Ben pek o kanaatte değilim. Ama medyanın sicili de bu konuda çok temiz değil doğrusu.

Yorumlar

ihsan böke cia nın sadık köpeği hala fitneden vaz geçmiyor