Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Sarıgün hakkında hapis istemi

Bir şehit cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada çıkan arbede sırasında Osman Sarıgün'ün yumruklu saldırısına uğramıştı. Savcılık olayla ilgili 36 kişi hakkında dava açtı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Sarıgün hakkında hapis istemi

Geçtiğimiz 21 Nisan tarihinde Ankara'nın Çubuk ilçesine bir şehit cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada çıkan arbede sırasında yumruklu saldırıya uğramıştı.

36 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

Cenaze töreni sırasında çıkan olaylarla ilgili Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında izlenen görüntüler ve elde edilen bulgular karşısında 36 kişi hakkında dava açıldı.

KILIÇDAROĞLU'NA YUMRUK ATAN SARIGÜN HAKKINDA HAPİS İSTEMİ

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu köyünde katıldığı cenaze töreni sırasında yumruk atan ve gerçekleştirdiği yumruklu saldırının ardından kaçtığı tespit edilen Osman Sarıgün Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yakalanmıştı. 

Yakalandıktan sonra tutuklanan daha sonra serbest bırakılan Sarıgün, ve olaylara karışanlar her hafta ilçe jandarma komutanlığına giderek imza veriyordu. 

Çubuk savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Osman Sarıgün hakkında, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama ve hakaret" 3 yıl 10 aya kadar hapis cezası istendi.

Yorumlar

Hikmet Tarsusu tatil yapın