Kılıçdaroğlu tezkereye karşı olduklarını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Suriye'de operasyonlar gerçekleştirmesini öngören askeri tezkereye karşı "hayır" oyu vereceklerini bir kez daha açıkladı. HDP ile ortak hareket etmiş olan Kılıçdaroğlu, bu tartışmaları önlemek için ise, "Yabancı asker istemiyoruz" gerekçesini sundu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu tezkereye karşı olduklarını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulunurken, partisinin Suriye tezkeresiyle ilgili görüşünü de bir kez daha yineledi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde görev yapacak askerin görev süresinin uzatılması için Meclis'te gündeme gelecek tezkereye "hayır" diyeceklerini bir kez daha vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz kendi ülkemizin topraklarında yabancı asker postalı istemiyoruz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle;

- Yakınımızda İsrail-Filistin çatışması var. Çocukların, kadınların, yaşlıların öldürülmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Savaşın bir an önce son bulması en büyük dileğimizdir.

- Biz Filistin halkının kendi topraklarına kavuşmasını istiyoruz. Biz Mescid'i Aksa başta olmak üzere bütün kutsal mekanlara saygı istiyoruz. Biz Filistin halkına yönelik insanlık dışı ablukanın kaldırılmasını istiyoruz. Biz akan kanların durdurulmasını istiyoruz. Biz CHP olarak Ortadoğu'ya barışın gelmesi için Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nın kurularak Türkiye'nin bu bölgeye barış getirmesini istiyoruz. Bu politika bizim politikamız ama hükümetin de bunu uygulaması gerekiyor.

- Davayı takip ediyoruz, insan haklarını topluma anlatmalıyız. Raporda 43 işçinin göz göre göre kaybedildiği yazıyor. TTK Genel Müdürü terfi ettirildi.

Yorumlar