Kılıçdaroğlu koronavirüs önlemi kapsamında kardeşinin cenazesine katılmadı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, koronavirüs önlemleri kapsamında kardeşinin Sancaktepe Cemevi'ndeki cenaze törenine katılmadı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu kardeşinin cenaze törenine katılmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu koronavirüse karşı yapılan çağrılar uymayan vatandaşların aksine önemli bir ilke imza attı. Kardeşinin cenaze törenine katılmayarak vatandaşlara örnek bir davranışta bulundu.

CHP liderinin, bir süredir kanser tedavisi gören 68 yaşındaki kız kardeşi Fikriye Dalgıç, dün hayatını kaybetti. Dalgıç'ın cenazesi bugün Sancaktepe Cemevi'ne getirildi. Cenaze töreninde koronavirüse karşı alınan önlemler damgasını vurdu. Cenaze törenine Kemal Kılıçdaroğlu katılmazken, katılım sağlayanların da dikkatli olması için önlemler alındı.

Cemevinin önünde kurulan stantlarda vatandaşlara maske ve eldiven dağıtıldı. Cenazeye çelenk getiren çiçekçilere de maske ve eldiven takması söylendi. Dalgıç'ın cenaze töreni sırasında katılımcıların birbirinden uzakta saf tutmaları anons edildi.

Cemevine giremeyenler töreni dışarıdan izledi. 3 çocuk annesi Fikriye Dalgıç'ın eşi Salih Dalgıç, “Hastaydı kemoterapi alıyordu. Kanser hastasıydı. Üçüncü kemoterapiyi aldıktan sonra kan değerleri ve tansiyonu düştü. Vefat etti dün. Dün sabah baya rahatsızdı, ambulans çağırdık hastaneye kaldırdık. Tansiyonu çok düşük olduğu için kalp çalışmadı. Uğraştılar doktorlar." dedi.

Yorumlar