Kılıçdaroğlu, KHK ile atılan darbecileri ve teröristleri sevindirdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin kamuya sızan ve KHK ile atılan herkesi geri alma vaadinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan KHK'lıları geri alma sözü

Terör örgütleri tarafından kamuda birçok kurum ve kuruluşa sızdırılan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında KHK'larla kamudan temizlenen örgüt mensuplarını sevindiren açıklama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, ayırt etmeksizin KHK'lıların tamamının tekrar kamuda işe alınacağı sözünü verdi. Açıklama, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ve diğer terör örgütlerine mesajı olarak yorumlanarak büyük tepki aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KHK'lı eski kamu çalışanının KHK'lılar hakkında sorduğu soruya, "Tamamını görev yerlerine iade edeceğiz" cevabıyla karşılık verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısını düzenlemek için Samsun'a gitti.

Burada esnaf ziyaretleri gerçekleştirip vatandaşla sohbet eden Kılıçdaroğlu, eski bir kamu personelinin sorusuyla karşılaştı.

Kılıçdaroğlu'na, "Biz KHK'lılar hakkında somut bir şeyler duymak istiyoruz. Siz başa geldiğiniz zaman bize nasıl bir somut çözüm önerisi sunacaksınız?" sorusu soruldu.

Daha önce de bulunduğu ortamlarda KHK'lıların göreve iadesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu bu soruya da, "Az önce televizyonların olduğu yerde de söyledim. KHK'lıların tamamını görevlerine iade edeceğiz" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bu söylem ise birçok siyasetçi tarafından eleştirildi.

Yorumlar