Kılıçdaroğlu: Kayyum atamalarına karşıyız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'li belediye başkanlarının terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle görevden alınmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu,

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Kayyum atamalarına karşıyız

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile bazı ilçe belediye başkanlarının terör örgütü PKK ile ilişkileri olması gerekçesiyle görevden alınmaları devam ediyor.

Terör örgütü PKK ile ilişkisi tespit edilen belediye başkanları İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınırken yerlerine ise kayyumlar atandı.

Belediyelerin terör örgütünün güdümünden kurtarılmasına her zaman ki gibi ilk tepki yine CHP'den geldi.

"ASLA DOĞRU BULMUYORUZ"

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu terör örgütü ile ilişkileri olduğu gerekçesiyle görevden alınan ve yerlerine yeni kayyum atanan belediyeler ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, atamaları asla doğru bulmadıklarını, bunun karşısında duracaklarını söyledi.

CHP Lideri yaptığı açıklamada, "Biz kayyum atamasını asla doğru bulmuyoruz. Bu belediye başkanları gittiler, savcılıktan iyi hal kağıdı aldılar, YSK bunların seçime girebileceğine karar verdi. Vatandaşın oyunu aldılar, geldiler; belediye başkanlığı yapıyorlar. Varsa bir suçları suçüstü yapın, soruşturma açın, sözde bağımsız mahkemelerin en azından karar vermesini bekleyin." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar