Kılıçdaroğlu: Artık cumhurbaşkanı olarak görmüyoruz

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada YSK üyelerine ağır sözlerle yüklendi. "Onurunu satana hakim denmez, kanunu satan adama hakim denmez. İki büklüm olan adama hakim denmez, onursuz adam denir" şeklinde ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da yüklenen Kılıçdaroğlu, "Artık cumhurbaşkanı olarak görmüyoruz. Şimdiye kadar Binali Yıldırım'a başbakan olarak ne kadar saygı gösterdiysek ona da aynısını göstereceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Artık cumhurbaşkanı olarak görmüyoruz

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada YSK üyelerine ağır sözlerle yüklendi. "Onurunu satana hakim denmez, kanunu satan adama hakim denmez. İki büklüm olan adama hakim denmez, onursuz adam denir" şeklinde ifade kullanan Kılıçdaroğlu, YSK üyelerini "çete" olarak nitelendirdi.

FETÖ sanığı Ömer Faruk Kavurmacı'nın hastalık gerekçesiyle tahliye edilmesine de değinen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tahliyeye itirazlarının olmadığını ancak aynı konumdaki diğer hastaların neden tahliye edilmediğini sordu. Kılıçdaroğlu şu an cezaevlerinde 841 mahkum ve tutuklunun ağır hasta olduğunu ve ölümü beklediğini ileri sürdü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye geri dönmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, artık Cumhurbaşkanı olarak saygı göstermeyeceklerini belirterek şunları söyledi: Çürüyen bir devlet yapısıyla karşı karşıyayız. Bir kişi devleti istediği gibi babasının çiftliği gibi yönetiyor. Böyle bir devlet olamaz. Bu bir kişi TBMM'de yemin etti, büyük Türk milleti önünde tarafsız davranacağına dair namusu ve şerefi üzerine ant içti. Ben meydanlarda 'Biz tarafsız bir cumhurbaşkanı istiyoruz' diyordum. Gitti, partiye üyelik kaydını yaptı. Tarafsızlığından söz edilebilir mi? Bir partinin üyesi. Tarafsız davranacaktı, halka verdiği sözü de tutmadı. Bütün bunları anlattım. Onlar meydan meydan dolaşıp 'Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor' dediler. Şimdi gerçek ortaya çıktı. Partinin genel başkanı olacak, o da böyle her salı günü konuşacak, diğer günler de yetmiyormuş gibi. Binali Bey nasılsa o da bizim için öyle artık. Cumhurbaşkanı olarak görmüyoruz artık. Bugün bir referandum olsa hayır oyları yüzde 60'ın üzerine çıkar. Bütün yalanları bir bir ortaya çıktı. 

Yorumlar

demir ysk nın bir hatası yok densizlik sende kendini bilmez herif