Kılıçdaroğlu 'Meclis' dedi ama müttefiği HDP Öcalan'ı işaret etti

Alman haber sitesi DW'nin Türkçe bölümüne konuşan HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, Kürt meselesi konusunda muhatabın Öcalan olduğunu ileri sürdü. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, İstanbul seçimlerinde gayriresmi ittifak yaptıkları parti olan HDP'nin istedikleri çizgiye gelerek, konunun çözüm yerinin TBMM olduğunu anladığını savunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu 'Meclis' dedi ama müttefiği HDP Öcalan'ı işaret etti

İstanbul seçimlerinde CHP ve İyi Parti tarafından kurulan Millet İttifakı'na destek olan HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, Kürt meselesi konusunda muhatabın Öcalan olduğunu söyledi. Oysa, HDP'nin gayriresmi müttefiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin İstanbul seçimleriyle farklı bir noktaya geldiğini ileri sürmüştü. Kılıçdaroğlu, HDP'nin çözüm adresinin TBMM olduğu noktasında kendi istedikleri yere geldiğini savunmuştu.

Alman Haber Sitesi DW'nin Türkçe bölümüne konuşan Temelli, "HDP kitle partisi olmak istiyor. Terörle ve PKK ile arasına mesafe koyduğunu tekrarlıyor. Ancak Öcalan mesajları, partinizi bazı seçmenler nezdinde bağlantılı kılıyor. Bu ikilemi nasıl aşmayı planlıyorsunuz?" şeklindeki bir soru üzerine şu açıklamayı yaptı:

Burada bir ikilem yok. Mesafe meselesi iktidarın HDP'ye yönelik bir kara propaganda malzemesi. Tıpkı 'Türkiye partisi misiniz, değil misiniz' sorusu gibi. Biz yanıtlarımızı çok net verdik. Biz Türkiye partisiyiz. Bizden hem niteliksel olarak hem de siyaset olarak daha Türkiye partisi olma özelliği gösteren başka bir parti yok. Türkiye'nin en temel meselesi herkesin üzerinde mutabık kaldığı, Kürt meselesidir. Kürt meselesi aşılmadan, demokrasi sorunu da aşılmıyor. Kürt meselesini aşabilmeniz için PKK ve Sayın Öcalan meselesini de doğru tanımlamanız lazımdır. Kürt meselesinin muhatabı Öcalan'dır. Dört yıl boyunca Öcalan mutlak tecrit altındaydı. Hiçbir mesajı topluma ulaşmıyordu. Dört yıl boyunca Türkiye'nin geldiği hale bakın. Dolayısıyla bu tezimiz, doğrudur. Kaldı ki, 2013-15 arasında bizzat devlet, AKP iktidarı bunu yapmıştır. Bu anlamıyla 2013- 2015'e baktığımızda, yeni söylemiş olduğumuz bir şey değil. Biz demokratik siyasetin içinde Türkiye'de siyaset yapan bir partiyiz. Mesafe, devletle PKK arasındaki bir mesafe. İster masa mesafesine indirirler, görüşme sürdürürler, isterlerse top mesafesine çıkarırlar, savaşırlar. Zaten savaş devam ediyor. Bakın, sürekli sınır ötesi harekat, sürekli hava bombardımanı. Demek ki bu mesafeyi tercih ediyorlar.

Yorumlar

Ihsan bu kahpe satılmış herifi atın meclisten