Kil maskesi ne işe yarar, nasıl yapılır?

Cilt maskelerinin en işe yarayanlarından biri de kil maskesidir. Peki kil maskesi ne işe yarar? İşte kil maskesi ile ilgili detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Kil maskesi ne işe yarar, nasıl yapılır?

Uzun yıllardan beri güzellik için kullanılan reçetelerin başında gelen kil, cilt bakım kürlerinin içinde bulunur. Bunların başlıca olanı kil maskesidir. Peki kil maskesi ne işe yarar, nasıl yapılır? İşte kil maskesi ile ilgili merak edilenler.

Cilt tipiniz ne olursa olsun kil kullandığınız doğal ya da kozmetik ürünlerin içinde bulunur. Ve gözle görülür olumlu sonuçlar verir. Evde uygulayacağınız cilt bakımlarının içinde de kil kullanabilirsiniz. Özellikle evde hazırlayacağınız kil maskeleri cildi ölü deriden arındırı ve canlandırır. Peki kil maskesi ne işe yarar, nasıl yapılır ve kullanılır? İşte kil maskesi hakkında tüm merak edilenler.

Kil maskesi ne işe yarar?

Kil cildi ölü deriden arındırır ve derinlemesine temizlik sağlar. Ayrıca içeriğinde bulunan mineraller sayesinde cilt gözneklerini sıkılaştırır ve daha canlı ve parlak bir cilde kavuşmanızı sağlar. Topraktan çıkan doğal kilin, içeriğindeki baklterilerin ölmesi için,125 derecede fırınlanması gerekir. 

Cilt sorunlarına da kesin çözüm sunun kil, saf hali ile aktarlardan alınabilir. Kili alırken saf ve katkısız olmasına ve renginin beyaz ya da yeşil olmasına özen gösterilmeli. Kil maskeisni hassas cilt tipine sahipo kişiler kullanmamalı sadece yağlı cilt tipleri için uygun olan bu maskeyi hassas ciltler kullandığında ciltte çatlamalar meydana gelir.

Sivilce sorununu da iyileştirme işlevi olan kili evde çeşitli karışımlar yaparak cilde uygulayabilirsiniz.

  • Cildin nefes almasını sağlar
  • Ciltteki ölü hücreyi temizler
  • Cildi besler
  • Akneyi yok eder oluşumunu önler
  • Cilde parlak bir görünüm kazandırır
  • Cildi canlandırır
  • Cildi sıkılaştırır

 

Suna Dumankaya Kil Maskesi Tarifi

Cilt uzmanı Suna Dumankaya, cilt bakımı reçetelerinin başında gelen kil maskesi tarifi. 

Malzemeler:

1 çorba kaşığı saf kil
1 çorba kaşığı saf bal
1 çay kaşığı doğal zeytinyağı
1-2 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Aktardan aldığınız kil eğer toz halinde değilse onu toz haline getirmelisiniz. Ardından yukarıdaki malzeme listesinde verilen tüm malzemeleri karıştırın. Maske sürme fırçası kullanarak ya da elinizde bu karışımı cildinize göz çevresi hariç yayın. 15 dakika bekleme süresinin sonunda cildi ılık su durulayın. Haftada bir kez uygulanabilir.

Eğer cildiniz yağlı bir cilt ise, yukarıdaki malzemeye zeytinyağı yerine lavanta yağı ekleyebilirsiniz.

Kuru bir cildiniz varsa yukarıdaki malzemeye süt ilavesi yaparak kil maskenizi hazırlayabilirsiniz.

Sivilce sorununuz varsa, bu maskeyi sadece kil ve aloe vera suyu ile hazırlayıp cildinize uygulayabilirsiniz.

Kil maskesi ne işe yarar

Beyaz Kil Maskesi

Malzemeler

1 yemek kaşığı süzme peynir

1 çorba kaşığı beyaz kil

1 yemek kaşığı ekşi krema

Bir miktar süt

Yukarıdaki tüm malzemeler karıştırılarak beyaz kil maskesi hazırlanır ve cilde uygulanır. 15 dakika ciltte bekledikten sonra ılık su ile temizlenir.

Kuru ciltli bir yapınız varsa bu malzemelerin için 1 çorba kaşığı zeytinyağı eklemeyi ihmal etmeyin.

Püf Nokta

Maske cildinizde kurumayı beklerken konuşmamaya ve yüz derinizi hareket etmemeye özen gösterin. Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra cildinizi duru su ile temizleyin ve ardından tonik olarak gül suyu ya da doğal maden suyu kullanabilirsiniz.

Yorumlar