Keymen İlaç Kimin? Keymen Sahibi Kimdir?

Keymen İlaç kimin sahibi kim soruları Çin'den gelecek koronavirüs aşıları nedeniyle sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Keymen İlaç Kimin? Keymen Sahibi Kimdir?

Türkiye'nin Çin'den sipariş ettiği koronavirüs aşıları yola çıkarken vatandaşlar Keymen İlaç sahibi kim diye sormaya başladı. Çünkü aşıların transferinde bu ilaç firmasının adı geçiyor. Bu nedenle vatandaşlar firmanın kime ait olduğunu merak ediyor. İşte Keymen İlaç kimin? Keymen İlaç Sahibi kimdir? Sorularının cevapları: 

Türkiye'nin salgınla mücadelesinde umut olacak Sinovac aşısının yolu gözlenirken Çin'de bekleyen aşı kolileri görüntülendi. Pazar gecesi yola çıkacağı açıklanan ancak Pekin gümrüğünde Covid-19 vakası görülmesi nedeniyle gelişi ertelenen kolilerdeki etikette ithalatçı firma olarak Keyman İlaç ismi dikkat çekti.

Kolilerin görüntülenmesinden sonra Türkiye'de sosyal medyada gündem olan Keymen İlaç'ın internet sitesinde firmanın faaliyetlerine 1973 yılında başladığı ve faaliyet alanının "toplum sağlığının korunması ve hastalıkların tedavisine yönelik ürünler" olduğu belirtiliyor.

Keymen İlaç Ankara'da kurulmuş bir şirkettir. Firmanın çatı kuruluşu Keytech Bio Pharma'dır. Keytech Bio'nun kurucuları ise Cantürk Alagöz ile Syed S Ahmed isimli Hindistanlı bir iş adamıdır. 

Keymen adlı ilaç firmasının yönetim kurulu başkanı yani sahibi Cantürk Alagöz'dür.

Cantürk Alagöz, Iğdırlı bir iş insanı.

Hacettep Üniversitesi Kimya Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu.

Alagöz, 2015’ten beri Kimya Bölümü’nden öğrencilere burs veriyor.

Firmanin iş ortakları olarak da Sinovac’ın yanı sıra Serum Institute Of India, Biofarma, Techinvention gibi şirketler görülüyor.

Sabah saatlerinde Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, konuya ilişkin bakanlık yetkililerinden edindiği bilgiyi Para Gündem programında Ebru Baki'ye anlattı.

Çinli şirketin ortağı

Keymen isminin duyulmasında sonra bazı vatandaşlar Sağlık Bakanlığı'nın aşıyı direkt getireceğiz sözlerini hatırlatarak tepki gösterdi. Ancak firmanın aracı firma değil Çinli firmanın ortağı olduğu ortaya çıktı. 

Keymen İlaç'ın ortakları şu şekilde:

Keymen İlaç Kimin? Keymen Sahibi Kimdir?

Yetkililerin aktardığına göre Keymen İlaç aracı firma değil, Sinovac'ın Türkiye’deki distribütörü. İlaç üreticileri distribütörler üzerinden dağıtım yaptığından kolideki etikette de Keymen İlaç'ın ismi yer alıyor.

Yorumlar