Kevser Ofluoğlu kimdir? Kevser Ofluoğlu nerelidir, kaç yaşında?

Kevser Ofluoğlu'nun kim ve nereli olduğu soruları bu aralar merakla sorulurken, daha önce nerede çalıştığı, asıl mesleğinin ne olduğu da yine en çok merak edilenler arasında bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Kevser Ofluoğlu kimdir? Kevser Ofluoğlu nerelidir?

Kevser Ofluoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında ne  iş yapıyor soruları son günlerin popüler soruları oldu. Emekli Albay Kevser Ofluoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emekli bir subayıdır. Kendisi özellikle Türkiye'nin ilk kadın savaş pilotu olarak tanınmaktadır. Emekli Albay Kevser Ofluoğlu, İYİ Parti'nin Ankara il yönetim kurulu üyesidir. İYİ Parti, Türkiye'de merkez sağda konumlanan bir siyasi partidir ve 2017 yılında kurulmuştur. Peki, Kevser Ofluoğlu kimdir? İşte detaylar.

KEVSER OFLUOĞLU KİMDİR?

Kevser Ofluoğlu, İYİ Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesidir. Türkiye'nin ilk kadın savaş pilotu olan emekli Albay Kevser Ofluoğlu, şimdi de siyasi alanda aktif rol alıyor. İYİ Parti'nin Ankara il yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Ofluoğlu, parti politikaları doğrultusunda Türkiye'nin demokratikleşmesi ve insan haklarının korunması için çalışıyor. Kendisi, Türkiye'nin önde gelen kadın siyasetçilerinden biri olarak örnek teşkil etmektedir. Detaylı bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.

Kevser Ofluoğlu kimdir Kevser Ofluoğlu nerelidir, kaç yaşında
Kevser Ofluoğlu kimdir Kevser Ofluoğlu nerelidir, kaç yaşında

 

Kevser Ofluoğlu, İYİ Parti'nin kadın siyasetçilerinden biridir ve partinin Ankara il teşkilatında aktif olarak görev yapmaktadır. Kendisi, partinin genel politikalarına uygun olarak, Türkiye'nin demokratikleşmesi, insan hakları ve özgürlüklerinin korunması, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması gibi konularda mücadele etmektedir.

Kevser Ofluoğlu, 1964 yılında Kırıkkale'de doğdu. Babası da Türk Silahlı Kuvvetleri'nde subaydı. Kevser Ofluoğlu, 1984 yılında Hava Harp Okulu'na girdi ve 1988 yılında mezun oldu. Hava Kuvvetleri'nde görev alarak jet eğitimini tamamladı ve savaş uçaklarını kullanma kabiliyeti kazandı.

1991 yılında, Körfez Savaşı sırasında, Kevser Ofluoğlu, Türkiye'nin savaş uçaklarını Suudi Arabistan'da konuşlandırdığı operasyona katıldı. Bu savaşta, Türkiye'nin ilk kadın savaş pilotu olarak tarihe geçti. Ofluoğlu, daha sonra da Balkanlar'da gerçekleştirilen operasyonlara katıldı.

Kevser Ofluoğlu kimdir Kevser Ofluoğlu nerelidir, kaç yaşında
Kevser Ofluoğlu kimdir Kevser Ofluoğlu nerelidir, kaç yaşında

 

2003 yılında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki kariyeri boyunca 4 bin 500 saatten fazla uçuş yapan Kevser Ofluoğlu, emekli oldu. Emekliliğinden sonra, İstanbul'da bir hava taşımacılığı şirketinde çalıştı.

Kevser Ofluoğlu, sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde de birçok ödül kazandı. Bunlar arasında, 1993 yılında Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından verilen "Başarı Ödülü", 1995 yılında ABD'nin Kansas eyaletinde verilen "Uluslararası Kadınlar Ödülü" ve 1999 yılında Almanya'da verilen "Avrupa Kadınlar Ödülü" yer almaktadır.

Kevser Ofluoğlu'nun Türkiye'deki kadınların askeri pilot olma yolunda ilerlemesine öncülük ettiği ve örnek teşkil ettiği belirtilmektedir. Kendisi, kadınların sadece askeri pilot olma değil, aynı zamanda herhangi bir meslekte başarılı olabileceği fikrinin yayılmasında da rol oynamıştır.

Emekli Albay Kevser Ofluoğlu'nun İYİ Parti Ankara 1. Bölge milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptığına dair haberler bulunmamaktadır. Ancak 2018 yılında İYİ Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaparken, parti genel başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı seçimindeki adaylığı için çalışmalarda bulunmuştur. Bu süreçte Ofluoğlu, İYİ Parti'nin Ankara il teşkilatının bir üyesi olarak siyasi faaliyetlerde yer almıştır.

KEVSER OFLUOĞLU KAÇ YAŞINDA?

Emekli Albay Kevser Ofluoğlu'nun doğum tarihi 1964 yılıdır. Bu bilgiye göre, 2023 yılı itibariyle Kevser Ofluoğlu 59 yaşındadır.

KEVSER OFLUOĞLU NERELİ?

Emekli Albay Kevser Ofluoğlu'nun Ankara doğumlu olduğu biliniyor. Ancak aslen Trabzon'un Of ilçesinden olduğu tahmin ediliyor.

Yorumlar

Okan nasıl da sallamışsınız, evet kadın subay fakat GATA sağlık mezunu yüksek hemşire