Keşmir'de 24 saat süren çatışmada 3 direnişçi öldürüldü

SRİNAGAR (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hint askerleriyle direnişçiler arasında çıkan ve 24 saat süren çatışmada üç direnişçinin öldürüldüğü...

Google Haberlere Abone ol
Keşmir'de 24 saat süren çatışmada 3 direnişçi öldürüldü

SRİNAGAR (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hint askerleriyle direnişçiler arasında çıkan ve 24 saat süren çatışmada üç direnişçinin öldürüldüğü bildirildi.

Güvenlik güçleri ve görgü tanıkları, asker ve polisin, bölgenin güneyindeki Bahmnoo köyüne dün sabah saatlerinde düzenlediği baskın üzerine çıkan çatışmada üç direnişçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Görgü tanıkları, askerlerin baskın sırasında sivillere ait üç evi havaya uçurduğunu, direnişçilere destek vermek için bölgeye yürüyen yüzlerce sivil ile güvenlik güçlerinin karşı karşıya geldiğini kaydetti.

Hindistan karşıtı göstericilerle askerler arasında yaşanan çatışmada da en az 35 sivilin yaralandığı ifade edildi.

Hindistan polisinin sözcüsü Manoj Pandit dün AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keşmir'in güneyinde bir evde gizlendiği sanılan iki direnişçinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü açıklamıştı.

İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana Hindistan ve Pakistan arasında tartışma konusu olan Keşmir'de yaşanan şiddet olaylarında 70 bin kişi öldü. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsız olmak ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

Yorumlar