KESK'ten toplu sözleşme görüşmelerine protesto

ANKARA (AA) - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerini...

Google Haberlere Abone ol
KESK'ten toplu sözleşme görüşmelerine protesto

ANKARA (AA) - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerini protesto etti.

Grup üyeleri, Milli Kütüphane yakınlarında toplanarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yürüdü. Toplu iş sözleşmesine ilişkin taleplerin yer aldığı pankart taşıyan grup, çeşitli sloganlar attı.

Polis, Bakanlığın bulunduğu sokak giriş ve çıkışlarına arama noktaları kurarak, eylemcileri üzerlerini ve çantalarını kontrol etti.

Grup adına basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, 2018-2019 yıllarını kapsayan 4. dönem toplu sözleşme görüşmelerine bugün başlandığını hatırlattı.

Görüşmelerin, 2 milyonu emekli olmak üzere 5 milyon kamu çalışanını ve ailelerini ilgilendirdiğini belirten Bozgeyik, sendikanın toplu sözleşme hakkındaki taleplerini dile getirdi.

Toplu sözleşme görüşmelerinin derhal durdurulması gerektiğini ifade eden Bozgeyik, olağanüstü hal kaldırılmadan, kanun hükmünde kararnameler geri çekilmeden ve ihraç edilen kamu çalışanları görevlerine iade edilmeden yapılacak görüşmeleri tanımadıklarını ve kabul etmediklerini söyledi.

Basın açıklamasında CHP Ankara milletvekilleri Necati Yılmaz ve Şenal Sarıhan ile HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan da hazır bulundu.

Yorumlar