Kesici: İnce'yi tebrik ettim, İnce'den ilk açıklama

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı için kimi aday göstereceği merakla beklenirken CHP'nin adayları arasında ismi geçen Milletvekili İlhan Kesici Muharrem İnce'yi arayarak tebrik ettiğini söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan İnce ise, "Atatürk’ün partisinin üyesi olarak Atatürk’ün oturduğu koltuğa aday gösterilmekten gurur duyarım." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Kesici: İnce'yi tebrik ettim, İnce'den ilk açıklama

CHP'nin cumhurbaşkanlığı için hangi ismi açıklayacağı merakla beklenirken, adaylar arasında ismi geçen İlhan Kesici, bir diğer ismi geçen Muharrem İnce'yi CHP grup toplantısından önce yaptığı açıklamada telefonla arayarak tebrik ettiği öğrenildi.

Kesici, İnce'yi tebrik etti

Dün akşam itibariyle CHP grubunda Muharrem İnce adı öne çıktığını belirten Kesici, "Ben de bu münasebetle sabahleyin Muharrem İnce’yi telefonla tebrik ettim. O da tebriklerimi kabul etti. Yarın saat 10.00'da genel başkanımız açıklama yapacak, bekleyin, acele etmeyin" dedi.

İnce'den ilk açıklama

Muharrem İnce de bu açıklamanın ardından şunları söyledi;

Atatürk’ün partisinin üyesi olarak Atatürk’ün oturduğu koltuğa aday gösterilmekten gurur duyarım. Elbette kararı genel başkanım ve milletvekillerimiz verecektir. Hem partimiz hem de milletimiz için hayırlı olmasını dilerim.

Yarın sabah açıklanacak

CHP, yarın sabah önce saat 09.30'da parti grubunu toplayacak ardından saat 10.00'da da adayını açıklayacak.

İttifak açıklaması ertelendi

CHP'nin başı çektiği muhalefet kanadının 4'lü ittifakı için de bugün açıklama yapılması bekleniyordu. Ancak protokol uzlaşmazlığı nedeniyle hafta sonuna kaldığı bildirildi.

4 aday için CHP'lilere 'imza verin' çağrısı

CHP Grup Toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, 100 bin imza ile bağımsız cumhurbaşkanlığı adaylığına başvuran 4 isim için kendi seçmenlerine talimat vererek "Ve bütün seçmenlere açık çağrımdır. Kesinlikle ilçe seçim kurullarına gidiniz 100 biner imzayı tamamlayınız ve o liderleri cumhurbaşkanlığı adaylığına getiriniz" dedi.

Yorumlar