Kerkük'te geleneksel keklik dövüşü

- Kerkük kentinde ülkenin birçok yerinden gelen onlarca kişinin katılımıyla geleneksel keklik dövüşü düzenleniyor

Google Haberlere Abone ol
Kerkük'te geleneksel keklik dövüşü

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde, ülkenin birçok yerinden gelen onlarca kişinin katılımıyla geleneksel keklik dövüşü düzenleniyor.

Keklik dövüşüne Erbil'den gelen Faruk Veysi, AA muhabirine, ''Kerkük'te perşembe günleri, Erbil'de cuma, Köysancak'ta cumartesi aynı gün öğleden sonra Ranya'da ve Harir'de yine perşembe günleri bu dövüş düzenleniyor. Sadece keyif için yapılan bu etkinliğe ülkenin bir çok yerinden onlarca kişi katılıyor.'' dedi.

Veysi, kekliklerin değerinin 100 dolar ile 4 bin dolar arasında değiştiğini belirterek, fiyatlarının da yaşlarına göre değerlendirildiğini aktardı.

Etkinliğin, bahar mevsiminin yaklaşmasıyla başlayıp havalar ısınıncaya kadar sürdüğünü ifade eden Veysi, kekliklerin özellikle 8 ile 12 yaş arasında dövüşe katılma şansı olduğunu söyledi.

Süleymaniye kentine bağlı Ranya'dan gelerek kekliğini dövüşe katan Sadullah Pire ise ''Keklik dövüşü birçok kentte özellikle Süleymaniye, Erbil ve diğer bölgelerde sabah erken saatlerde başlarken Kerkük'te her perşemge günü öğlen saat 13.00-15.00 arası yapılır. Kekliklerin durumu, yaşı ve cesaretine göre de dövüşleri bir dakika ile 45 dakika arası sürer.'' diye konuştu.


Yorumlar