Kerem Demirbay nereli, Türkiye'nin hangi şehrinden

Kerem Demirbay nereli, Türkiye'nin hangi şehrinden gelme, ailesi aslen nerelidir soruları merakla cevap arıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kerem Demirbay nereli, Türkiye'nin hangi şehrinden

Kerem Demirbay nereli, Almanya'ya nereden geldi, Türkiye'nin hangi şehrinden gelme, ailesi aslen nerelidir soruları merakla cevap arıyor.

Avrupa'da dünyaya gelerek profesyonel futbol hayatına burada başlayan Türkler arasında öne çıkan isimlerden biri de Kerem Demirbay'dır.

Kerem Demirbay, Almanya'nın Herten şehrinde dünyaya geldi. 

Şu anda Bayer 04Leverkusen kulübende oynayan Demirbay, yetenekli Türk futbolcular arasında bulunuyor. 

29 yaşında olan Kerem Demirbay'ın futbol kariyeri Schalke 04'ün altyapısında başladı. 

2007'ye kadar bu takımda forma giyen futbolcu, 2007-08 sezonunda Borussia Dortmund altyapısına geçti.

Ancak burada sadece bir sezon forma giyip, SG Wattenscheid 09'a geçti. 2009'da U-17, 2010 yılında ise U-19 forması giydi. 2011'de eski takımı Dortmund'a geri döndü.

2012'de 3. Liga'da mücadele eden Borussia Dortmund II takımına yükseldi. İlk maçı, sezonun ilk maçı olan 21 Temmuz 2012'de VfL Osnabrück ile oynanan maçtı. 74. dakikada Konstantin Fring'in yerine oyuna girmişti. 11 Ağustos 2012'de 1. FC Saarbrücken'e 2-1 yenildikleri maçta kariyerinin ilk golünü kaydetti. Sezon boyunca düzenli olarak bu takımın formasını giydi.

2012-2013 sezonunun devre arasında, sezon sonunda Hamburg'a transfer olacağı açıklandı. DFB-Pokal'ın ilk iki maçında ve Bundesliga'nın ikinci haftasından beşinci haftasına kadar ilk 18'de yer alsa da forma şansı bulamadı. Bu sırada dördüncü ligde mücadele eden Hamburger SV II takımı ile maçlara çıktı.

2014-2015 sezonunda Almanya 2. Lig ekiplerinden Kaiserslautern' e kiralandı. Burada maç eksiğini kapatan futbolcu, skor üretmede ise etkisiz kaldı 2015-2016 sezon başı kampını Hamburg'da geçiren futbolcu, takımda düşünülmeyince yeniden 2. Bundesliga'ya gönderildi ve Fortuna Düsseldorf'a bedelsiz kiralandı. 

2016-2017 sezonunda TSG 1899 Hoffenheim 1.7m € bedeli ile Kerem Demirbay'ı 3 yıllığına kadrosuna kattı. 

Demirbay, genç millî takımlarda Türkiye forması giymeyi tercih etti. U-17 takımı ile birlikte Hırvatistan Kupası'nı kazandılar. 

TÜRK MİLLİ TAKIMINDAN SON ANDA VAZGEÇTİ

Demirbay'ın Hoffenheim'daki etkili performansı sonrası Türkiye ve Almanya futbolcuyu bünyelerine dahil etme kararı aldı.

Demirbay, 15 Mayıs 2017'de önce Türkiye forması giymek için resmi başvuruda bulunsa da iki gün sonra bu başvuruyu geri çekti ve Almanya millî futbol takımı giyeceğini açıkladı.

Aynı gün Almanya millî futbol takımı da Demirbay'ın 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası kadrosuna dahil edildiğini kamuoyuna duyurdu.

Kerem Demirbay, milli takıma katılmamasının haklı gerekçeleri olduğunu belirterek, kendisini eleştirenlerin ön yargılı olduğunu söylemişti.

Demirbay'a ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de nereli olduğudur.

Kerem Demirbay aslen Türkiye'nin Zonguldak ilindendir.


 

Yorumlar