Kenya'da seçim komisyonu yetkilisi kayboldu

NAİROBİ (AA) - Doğu Afrika ülkesi Kenya'da genel seçimlere 9 gün kala Kenya Bağımsız Seçim ve Sınırlar Komisyonu (IEBC) yetkilisi kayboldu. Kenya Bağımsız...

Google Haberlere Abone ol
Kenya'da seçim komisyonu yetkilisi kayboldu

NAİROBİ (AA) - Doğu Afrika ülkesi Kenya'da genel seçimlere 9 gün kala Kenya Bağımsız Seçim ve Sınırlar Komisyonu (IEBC) yetkilisi kayboldu.

Kenya Bağımsız Seçim ve Sınırlar Komisyonu (IEBC) Başkanı Wafula Chebukati tarafından yapılan yazılı açıklamada, Komisyonun Bilgi ve İletişim Teknolojileri Birimi Müdür Yardımcısı Chris Msando'dan Cuma gününden bu yana haber alınamadığı belirtildi.

Güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde müdür yardımcısı Msando'nun son olarak Cuma günü kendisine ait araçta 2 kişi ile görüldüğü ifade edildi.

Polis, Msando'nun en kısa sürede bulunabilmesi çalışma başlattı.

Öte yandan dün Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın Yardımcısı William Ruto'nun, Eldoret eyaletindeki evine kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlenmişti. Başkan Yardımcısı Ruto'nun parti mitingi için evden ayrılmasından kısa bir süre sonra gerçekleşen saldırıda bir güvenlik görevlisi ağır yaralanmıştı.

Kenya'da 8 Ağustos'ta yapılacak genel seçimlerde halk, devlet başkanı, milletvekilleri, senatörler, valiler ve ilçe temsilcilerini belirlemek üzere sandık başına gidecek.

Devlet başkanlığı seçiminde, Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ile muhalefet partilerinin ortak adayı Raila Odinga arasında kıyasıya rekabet yaşanması bekleniyor.

Yorumlar