Kenya'da polise silahlı saldırı

- İki gün önce devlet başkanlığı seçiminin yapıldığı ve muhaliflerin protestolarının devam ettiği başkent Nairobi'deki saldırıda iki polis öldü

Google Haberlere Abone ol
Kenya'da polise silahlı saldırı

NAİROBİ (AA) - Kenya'nın başkenti Nairobi'de polise yönelik silahlı saldırıda iki güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Kenya basınındaki haberlere göre, Kayole polis şefi Joseph Gichangi, başkentin Kayole Mahallesi'nde iki polisin silahlı saldırıya uğraması sonucu öldüğünü belirtti.

Polislerin, devriye görevi sırasında arkalarından açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiğini dile getiren Gichangi, saldırganların polislerin silahlarını çalarak bölgeden ayrıldığını kaydetti.

Başkanlık seçiminin yapıldığı ülkede muhaliflerin protestolarına sahne olan Nairobi'nin Kayole Mahallesi'ndeki saldırının seçimle bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor.

Öte yandan muhalefet yanlılarının seçimi boykot ederek protestolar gerçekleştirdiği Kenya'da, perşembe gününden bu yana çıkan olaylarda 5 kişi hayatını kaybederken en az 26 kişi yaralandı.

İki gün önce başkanlık seçiminin yapıldığı Kenya'da oy sayımı halen devam ederken, Kenya Bağımsız Seçim ve Sınırlar Komisyonu (IEBC) 4 eyalette seçimin ileri tarihe ertelendiğini duyurmuştu.

Muhalefetin kaleleri olarak görülen seçimin ertelendiği Kisumu, Siaya, Homa Bay ve Migor eyaletlerinde muhalefet liderleri en son yaptıkları açıklamalarda, bölgelerinde seçim yapılmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.


Yorumlar